donderdag, 23 mei, 2024
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.

Lichaamsbeweging

Er zijn verschillende vormen van lichaamsbeweging die je kunt doen. Je kunt echt overal oefeningen doen die je kunnen helpen. Dit kan in de sportschool, buiten maar ook thuis. De vloer boenen, stofzuigen en de ramen lappen zijn allen vormen van lichaamsbeweging. Deze vormen van lichaamsbeweging zijn echter niet zo leuk om te doen. Je kunt ook spelen met de kinderen, een bal gooien voor de hond en andere leuke activiteiten. Je merkt dan ook dat je plezier kunt hebben met lichaamsbeweging. Als je je verbeelding gebruikt dan kun je bijna van elke activiteit een goede vorm van lichaamsbeweging maken.

Welke soorten lichaamsbeweging zijn er?

De verschillende soorten lichaamsbeweging worden ingedeeld in drie typen. Deze hebben allen een ander effect op het lichaam:

Cardio oefeningen

Dit zijn oefeningen waarbij het lichaam zuurstof nodig heeft om energie te maken. Deze oefeningen staan ook wel bekend als aerobe oefeningen zoals zwemmen en hardlopen. De conditie wordt erdoor verbeterd maar ook het uithoudingsvermogen.

Flexibiliteit oefeningen

Oefeningen die gericht zijn op flexibiliteit verbeteren de bewegingsmogelijkheden. De bewegingen van de spieren en gewrichten wordt getraind. Voorbeelden hiervan zijn pilates en yoga.

Weerstand oefeningen

Bij weerstand oefeningen wordt er getraind met een tegengewicht waardoor de spieren getraind worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij krachttraining. Oefeningen met weerstand versterken de botten en voorkomen osteoporose. De spiermassa neemt ook toe door te trainen met weerstand.

Persoonlijk keto-menu

Benieuwd of het ketogeen dieet de perfecte match is voor jouw levensstijl? Neem de sprong en ontdek het nu met de eenvoudige, maar krachtige Keto Test. Beantwoord een paar snelle vragen en ontdek of keto jouw sleutel tot duurzame energie, mentale helderheid en gewichtsbeheersing kan zijn - inclusief een gratis persoonlijke dieetmenu.

Doe de keto-test

Dagelijkse lichaamsbeweging

Door elke dag te sporten verbrand je veel calorieën. Je lichaam is elke dag in beweging en heeft meer calorieën nodig. Hierdoor wordt het metabolisme versneld. Het lichaam verbrandt meer calorieën en sneller. Met een sneller metabolisme verbruik je meer calorieën in rust. In rust is het lichaam aan het herstellen van de trainingen waardoor je ook dan meer calorieën verbruikt.

Sportschool

De sportschool is niet voor iedereen weggelegd. Het is toch een goede plek om aan je lichaam te werken. Je kunt advies krijgen van de begeleiders en medewerkers maar ook socializen met andere sporters. Iedereen werkt voor zichzelf naar een doel maar toch ben je niet alleen. Het gezelschap geeft meer plezier in het sporten maar het helpt je ook om sneller te doel je bereiken. Je krijgt immers meer motivatie als je andere personen hard aan het werk ziet om de eigen doelen te bereiken.

Krachttraining

Krachttraining geeft je de mogelijkheid om je lichaam te vormen zoals jij dat wilt. Door weerstand te gebruiken groeit de spiermassa waardoor je lichaam gespierder wordt. Het voordeel van krachttraining is dat je lichaam om steeds meer energie vraagt. Hoe meer spiermassa je krijgt, hoe meer calorieën je per dag nodig hebt. Spiermassa verbruikt meer calorieën dan vet.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *