Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Atkins Dieet

 

 
Atkins Dieet
 

Diëten: ,
 
Moeilijkheid
 
 
 
 
 
2/5


Beoordeling
5 beoordelingen

 

Voordelen


Veel recepten en makkelijk te bereiden gerechten.

Nadelen


Het dieet bevat veel vetten. 
Volledige artikel
 
 

Het dieet is te lezen en uitgelegd in een boek. Afhankelijk van waar je het boek koopt kost het gemiddeld minder dan twee tientjes. Dat is een betaalbare prijs een voor dieetboek. Het Atkins dieet was één van de eerste en populaire low carb diëten. Voor degenen die een dieet willen volgen met een lange historie en vele onderzoeken is het Atkins dieet een goede keuze.

Weinig koolhydraten, veel vetten en eiwitten

Het Atkins dieet gaat over een hoge inname van vet en eiwitten maar een lage inname van koolhydraten en dan met name suikers. Het Atkins dieet heeft vele recepten met makkelijk te bereiden recepten. Zo is er voor ieder wat wils. Bijna alle recepten hebben een lage koolhydraatwaarde. Het Atkins dieet heeft ook een groot gehalte van vet. Dit heeft nogal eens tot kritiek geleid doordat het dieet veel rood vlees goedkeurt in het eetpatroon en ook melkproducten en boter. Dit kan leiden tot een hogere cholesterol waarde wat verstopte aderen tot gevolg kan hebben.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

De fases van het Atkins dieet

De eerste fase van het dieet gaat uit van maximaal 20 gram koolhydraten per dag. In deze fase mag er ook geen brood, fruit of cafeïne ingenomen worden. In een later stadium kunnen deze wel weer gegeten worden maar in de eerste fase moet dit volledig verbannen worden. In totaal bestaat het Atkins dieet uit vier fasen. Het Atkins dieet is zeker geen optie voor vegetariërs maar als je van rood vlees houdt, veel vis, eieren en salades dan zit je goed met het Atkins dieet.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)