Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Cyclisch ketogeen dieet

 

 
Cyclisch ketogeen dieet
 

Diëten: ,
 
Moeilijkheid
 
 
 
 
 
4/5


Beoordeling
35 beoordelingen

 

Voordelen


Er worden snel vetreserves op het lichaam verbrand.

Nadelen


Een dieet zonder koolhydraten is zwaar om vol te houden. 
Volledige artikel
 
 

Wat is het CKD Dieet? CKD is een afkorting voor het Cyclisch Ketogeen Dieet. Het wordt niet gezien als een makkelijk dieet dat goed vol te houden is. Het is moeilijk om te blijven volgen door de vele restricties. Het wordt daarom ook wel gezien als een extreem dieet. Bodybuilders die zich op een wedstrijd richten gebruiken het CKD dieet vaak. Dit komt doordat het dieet voor goede resultaten zorgt in een hele korte tijd.

Hoe werkt het CKD dieet?

In een normale situatie gebruikt het lichaam voornamelijk koolhydraten als brandstof. Het lichaam kan echter ook vet gebruiken als brandstof. Jammer genoeg kun je niet een knop omzetten dat het lichaam moet overgaan op het verbranden van het lichaamsvet. Zo werkt het nu eenmaal niet. Je vertelt het lichaam om over te schakelen naar vetten als brandstof door meer vetten te eten. Tegelijkertijd verlaag je het aantal koolhydraten naar zo weinig mogelijk. Over het algemeen wordt minder dan 5% aangeraden. Dit geeft het signaal aan het lichaam om over te gaan naar het verbranden van vetten voor energie.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Voor wie is het CKD dieet bedoeld?

Iedereen wil vet verliezen en iedereen wil ook graag een mooier uitziend lichaam. Dat zit nu eenmaal in onze natuur. Het dieet is echter niet bedoeld voor iedereen. Niet iedereen kan het aan om iedere week minimaal vijf dagen te moeten leven zonder koolhydraten. Vooral het begin is moeilijk. Doordat het lichaam overgaat naar een andere brandstof zijn er lichamelijke verschijnselen. Het is mogelijk dat je een gebrek aan energie hebt. Dit wordt door bijna iedereen ervaren die aan het dieet begint.

“Only the strongest survive” is ook van toepassing op het Cyclisch Ketogeen Dieet. Niet iedereen kan het aan. Hoe graag je wil afvallen zal meerdere keren getest worden door het dieet. Alhoewel je één of twee dagen hebt waarbij je koolhydraten mag eten heb je op de andere dagen vrijwel geen koolhydraten. De verlangens naar koolhydraten zijn op die dagen heel sterk. Op deze dagen wordt je getest door het dieet of je het aankunt. Hoeveel vooruitgang je boekt heeft sterk te maken met hoe je omgaat met deze verlangens.

Wat is ketose?

Het lichaam verkeert in ketose als het vetten gebruikt voor energie. Het lichaam raakt in ketose als het geen of weinig koolhydraten toegediend krijgt. Hierdoor worden de glycogeenvoorraden niet gevuld waardoor het lichaam een andere energiebron moet gebruiken. Het bloedsuikergehalte daalt doordat er geen glucose het lichaam binnenkomt. De hersenen hebben glucose nodig om te kunnen functioneren. Het probleem is dat dit niet voldoende aanwezig is.
Er worden vervolgens vetten verbrandt om energie van te maken. De hersenen kunnen geen vetten gebruiken voor energie maar wel ketonen. Tijdens het verbranden van vetten worden ketonen aangemaakt in de lever. De hersenen kunnen de ketonen vervolgens gebruiken voor energie. Dit duurt normaal gesproken even voordat de hersenen de ketonen kunnen gebruiken. De glucose die het lichaam binnenkomt wordt opgeslagen en bespaard.

Wat te eten tijdens het ketogeen dieet

Om het lichaam in ketose te laten verkeren is het nodig dat er weinig koolhydraten worden gegeten. Er is dan geen glucose in het lichaam aanwezig zodat het lichaam overgaat tot het verbranden van vetten. De vetten uit voeding worden gebruikt als brandstof maar ook de lichaamsvetten. Er wordt tijdens het ketogeen dieet veel vetten gegeten en weinig koolhydraten en eiwitten. De koolhydraten worden tot een minimum beperkt tijdens het ketogeen dieet. Producten met koolhydraten worden vermeden. Ketose wordt het snelst bereikt met zo min mogelijk koolhydraten. Dit betekent dat veel producten niet gegeten kunnen worden tijdens het ketogeen dieet.

Tijdens het ketogeen dieet worden de volgende voedingsmiddelen gegeten:

 • Vers onbewerkt vlees; varkensvlees, rundvlees en lam.
 • Gevogelte; kip en kalkoen.
 • Verse vis
 • Schelpdieren
 • Kaas; met weinig koolhydraten
 • Groene groenten; broccoli, spinazie en komkommer.
 • Eieren
 • Noten
 • Room
 • Olie
 • Boter
 • Mayonaise
 • Zoetstoffen zonder calorieën
 • Verse kruiden

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)