Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Montignac dieet

 

 
Montignac dieet
 

Diëten:
 
Moeilijkheid
 
 
 
 
 
3/5


Beoordeling
3 beoordelingen

 

Voordelen


Er worden weinig producten vermeden bij het dieet.

Nadelen


Vetten en koolhydraten moeten apart worden gegeten. 
Volledige artikel
 
 

Het Montignac dieet is ontwikkeld door de Fransman Michel Montignac. Het dieet is dan ook naar hem vernoemd. In de jaren 90 was het dieet enorm populair. Volgens Montignac draait afvallen niet om het verminderen van calorieën. De calorieën worden bij het dieet compleet achterwege gelaten. Bij het Montignac dieet wordt er gekeken naar de glycemische index.

Goede en slechte koolhydraten

De koolhydraten worden in twee groepen verdeeld bij het dieet. Er is een goede groep koolhydraten en een slechte groep. De goede koolhydraten hebben een waarde op de glycemische index van minder dan 50. De slechte koolhydraten hebben een GI van meer dan 50. Slechte koolhydraten zoals suiker en witproducten zoals witbrood mogen niet gegeten worden. Bij het dieet moeten de maaltijden allemaal evenwichtig zijn over de dag heen en deze moeten veel vezels bevatten.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Apart eten van koolhydraten en vetten

Het dieet adviseert het eten van koolhydraten en vetten apart van elkaar te doen. In het dieet is veel ruimte voor groenten zoals bij veel diëten het geval is. Fruit kan ook veel gegeten worden bij het dieet net zoals peulvruchten en volkorenproducten. De verzadigde vetten moeten tot een minimum beperkt blijven bij het dieet. De vetten die wel gegeten mogen worden moeten voornamelijk uit omega 3 vetten bestaan en andere onverzadigde vetten.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Eén Reactie


  1.  
    Nies

    Methode Montignac is GEEN dieet, het is een manier van eten, zoals je bv vegetarisch eet, dat is immers ook geen dieet!
    Je mag , volgens de opgegeven regels, gewoon je buik vol eten, bij een dieet wordt er altijd naar calorieën gekeken, met MM niet en je eet gezond en je hebt nooit honger…..

Geef je reactie


(required)