Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Vegetarische dieet

 

 
Vegetarische dieet
 

Diëten:
 
Moeilijkheid
 
 
 
 
 
4/5


Beoordeling
5 beoordelingen

 

Voordelen


Je spaart het leven van dieren.

Nadelen


Veel voedingsmiddelen mogen niet gegeten worden. 
Volledige artikel
 
 

Het dieet voor vegetariërs is voor de meeste mensen een tijdelijke verandering in het eetpatroon. Voor anderen is het een levensstijl waar alles voor moet wijken. Er zijn verschillende redenen waarom iemand kiest voor een vegetarisch dieet. Er zijn onderzoeken die aantonen dat een vegetarisch dieet de gezondheid van diabetici kan verbeteren. Hiernaast zijn er onderzoeken bekend waarin vermeld staat dat groeihormoon gebruikt op dieren over kan gaan op menselijk lichaam na het consumeren van dierlijk vlees. Hetzelfde kan gebeuren met andere chemicaliën en giftige stoffen. Doordat het lichaam van een vegetariër minder van deze stoffen te verwerken heeft zijn vegetariërs over het algemeen energieker en minder snel vermoeid.

Niet iedereen kan het doen

Het vegetarische dieet is niet voor iedereen weggelegd. Personen die om medische redenen bepaalde stoffen nodig hebben die niet voorkomen in een vegetarisch dieet kunnen het vegetarische dieet beter niet volgen. Kinderen die de puberteit nog niet voorbij zijn wordt ook niet aangeraden het dieet te volgen. Personen die nog niet volgroeid zijn hebben eiwitten nodig uit vis, vlees en voor de botten is ook calcium nodig uit verschillende bronnen. Het vegetarische dieet is ook niet bedoeld voor zwangere vrouwen.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

De afweging

Voordat je de keuze maakt om vegetariërs te worden denk er dan heel goed over na. Het helpt je gezondheid te verbeteren maar de keerzijde van de medaille is dat je veel etenswaren niet meer kunt nuttigen. Bij het vegetarische dieet is het van belang dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Zorg ook voor voldoende variatie zodat het makkelijker vol te houden is.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)