Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Vetvrij dieet

 

 
Vetvrij dieet
 

Diëten:
 
Moeilijkheid
 
 
 
 
 
3/5


Beoordeling
2 beoordelingen

 

Voordelen


De slechte vetten worden vervangen door de goede.

Nadelen


Het lichaam heeft vetten nodig om te kunnen functioneren. 
Volledige artikel
 
 

Het vetvrije dieet is al heel lang bekend maar veel mensen vragen zich nog steeds af of het werkt. Om deze vraag te beantwoorden moet er naar meer gekeken worden dan alleen naar dit dieet. Alhoewel de richtlijnen voorschrijven dat niet meer dan een derde van de calorieën uit vetten moeten bestaan krijgt het grootste deel van de mensen meer dan 35 tot 40 procent aan vet binnen. Door een vetvrij dieet te volgen krijgt het lichaam minder vet binnen en moet het de lichamelijke voorraden aanspreken voor energie.

Onverzadigde vetten

Een vetvrij dieet is niet gezond. Vetten mogen gegeten worden maar alleen de goede. Deze heten onverzadigde vetten. Deze vetten zijn weer op te delen in twee soorten: meervoudige en enkelvoudige onverzadigde vetten. De meervoudige vetten zijn te vinden in vette vis zoals zalm, makreel en haring, oliën zoals zonnebloemolie en in producten zoals margarine. Enkelvoudige vetten zijn te vinden in olijfolie, noten en avocado’s. De slechte vetten zijn de verzadigde en transvetten. Verzadigde vetten zijn te vinden in vet vlees, worst, boter, room, koek, gebak, kaas en in snacks.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Het vervangen van de vetten

Het vetvrije dieet is erop gericht om de verzadigde vetten te vervangen door de goede onverzadigde vetten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door tijdens het avondeten het vette vlees te vervangen door schone vis zoals koolvis of een ander product met onverzadigde vetten. Als je boodschappen doet en op de etiketten van de producten kijkt dan zie je welke vetten er in het product zitten.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)