Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Vezelrijk dieet

 

 
Vezelrijk dieet
 

Diëten:
 
Moeilijkheid
 
 
 
 
 
2/5


Beoordeling
6 beoordelingen

 

Voordelen


Vezels reinigen het lichaam en hebben een belangrijke functie bij de spijsvertering.

Nadelen


Vezels hebben geen voedingswaarde en dus geen calorieën. 
Volledige artikel
 
 

Door vezels wordt het lichaam gereinigd. Hiernaast hebben vezels meerdere functies, met name bij de vertering. Vezels zijn belangrijk bij het afvallen omdat ze je een verzadigd gevoel geven na het eten. Vezels kunnen niet worden verteerd in de dunne darm. De vezels hebben echter geen calorieën. Ze zorgen er wel voor dat je je honger stilt door vezels te eten. Het kauwen van vezels is ook moeilijker. Hierdoor krijgen de hersenen signalen door dat het veel gegeten heeft waardoor je minder hoeft te eten.

De functies van vezels

Vezels helpen bij de regulatie van de bloedsuikerspiegel. Door de vezels kunnen voedingsstoffen in de bloedbaan komen en hierdoor verloopt ook de aanmaak van insuline goed. Ze kunnen ook het cholesterol verlagen. Vrouwen hebben per dag zo’n 20 tot 25 gram vezels per dag nodig. Mannen zijn per dag zo’n 30 tot 35 gram vezels nodig. Als je minder vezels dat dit per dag binnenkrijgt dan is het verstandig om je eetpatroon uit te breiden met vezelrijk eten.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Soorten vezels

Ze zijn er in verschillende maten en soorten. Zo zijn er oplosbare vezels die water en vocht absorberen. Deze vezels kunnen de insuline regelen en ook de bloedsuikerspiegel. Dit soort vezels kunnen gevonden worden in voedingsmiddelen gemaakt van haver zoals havermout. Dit type vezel komt ook voor in bonen en wortelen. Er zijn ook onoplosbare vezels. Deze zorgen voor een goede spijsvertering en voorkomen diarree. Dit soort vezels kunnen gevonden worden in graanproducten maar ook in noten en groenten.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)