donderdag, 23 mei, 2024
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.

Fysieke activiteit

Tegenwoordig heeft iedereen een druk leven waarbij maar weinig tijd over is voor sporten. Er zijn veel andere afspraken die het sporten in de weg zitten. Het wordt vaak gezegd dat fysieke activiteit goed voor de gezondheid is. Waarom is dat zo? Dat is niet voor iedereen duidelijk. Iedereen weet dat sporten en fysieke activiteit goed voor je is maar waarom dat precies is weet bijna niemand. Hoe weet je hoeveel je nodig hebt en wat je het beste kunt doen?

Wat is de reden achter fysieke activiteit?

Als iemand fysiek niet actief is en niet sport dat is dit een mogelijke reden voor bepaalde gezondheidsproblemen. Het is zelfs een oorzaak van gezondheidsproblemen dat geplaatst wordt op de plek na roken. De kans op gezondheidsproblemen wordt sterk verminderd door fysieke activiteit. Er is minder kans op hart- en vaatziekten, beroertes, diabetes type 2, osteoporose en bepaalde soorten kanker. Er zijn meer gezondheidsvoordelen zoals het verminderen van stress en het tegengaan van depressies en angsten.

Wat kun je het beste doen?

Als mensen aan fysieke activiteit denken dan gaan de gedachten al snel naar een drukke sportschool met fanatieke sporters die al zwetend gewichten aan het heffen zijn. Dat is echter niet het enige wat men bedoeld met fysieke activiteit. Kies iets dat je leuk vindt en dat past bij je levensstijl. Alleen dan kun je het volhouden en er een prioriteit van maken. Als je niet van de sportschool houdt dan kun je thuis oefeningen doen voor de tv. Als je niet van wandelen houdt dan kun je gaan zwemmen. Er zijn tientallen activiteiten die je kunt doen om fysieke beweging te krijgen.

Hoeveel fysieke activiteit is nodig?

In Nederland wordt het volgende aangeraden:

  • tenminste 30 minuten lichaamsbeweging op een matige intensiteit voor 5 dagen per week
  • actief te leven
  • bewegen op het werk
  • de lichaamsbeweging op te bouwen tot de norm

Een matige intensiteit is bijvoorbeeld het geval bij stevig wandelen. Sporten is mogelijk maar andere activiteiten tellen ook meer zoals actief met de kinderen spelen. De hartslag verhoogt hierdoor en de ademhaling wordt sneller. Op deze intensiteit is het mogelijk een gesprek te voeren. Door dit 5 keer per week te doen is aangetoond dat het risico op verschillende ziekten sterk wordt verkleind. Het wordt tegenwoordig ook aangeraden om gedurende de dag vaker te bewegen. Dit is met name belangrijk bij zittend werk.

Persoonlijk keto-menu

Benieuwd of het ketogeen dieet de perfecte match is voor jouw levensstijl? Neem de sprong en ontdek het nu met de eenvoudige, maar krachtige Keto Test. Beantwoord een paar snelle vragen en ontdek of keto jouw sleutel tot duurzame energie, mentale helderheid en gewichtsbeheersing kan zijn - inclusief een gratis persoonlijke dieetmenu.

Doe de keto-test

Hoe intensief moet lichaamsbeweging zijn?

Lichaamsbeweging hoeft niet zwaar te zijn of heel intensief om de voordelen ervan te benutten. Lichaamsbeweging op een matige intensiteit is voldoende als het maar geregeld gedaan wordt. Het is echter wel zo dat een hogere intensiteit meer voordelen heeft dan een matige intensiteit. Het voordeel voor de gezondheid is niet alleen groter maar er wordt ook tijd mee bespaard. Zo heeft een uur stevig wandelen dezelfde gezondheidsvoordelen als een half uur hardlopen. Een ander voordeel van sporten op een hogere intensiteit is dat de botten er sterker door worden. De impact op de lichaamsdelen die gebruikt worden is groter bij een hogere intensiteit. Hierdoor wordt nieuwe botgroei ontwikkeld.

Is wandelen genoeg?

Wandelen is één van de lichtste cardio oefeningen die je kunt doen. Het is een aerobe oefening doordat het bloed sneller door het lichaam wordt gepompt, het hart sneller klopt en de longen sneller moeten werken. Deze vorm van lichaamsbeweging wordt gezien als het meest effectief om hart- en vaatziekten te voorkomen. Wandelen wordt aangeraden op een stevig tempo. Dit zorgt ervoor dat het lichaam voldoende moet werken.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *