In welke producten zitten snelle suikers?: in Dieet Tips
 
 

In welke producten zitten snelle suikers?


Snelle suikers worden bijna direct door het lichaam opgenomen in de bloedbaan. De suikers scoren enorm hoog op de glycemische index. De GI waarde is heel hoog. Het lichaam hoeft de snelle suikers niet eerst te verteren zoals het geval is bij normale suiker. De bloedsuikerspiegel stijgt snel door de snelle suikers. Als de snelle suikers in producten zijn verwerkt dan zijn ze bijna in een pure vorm van suiker aanwezig. De snelle suikers zijn de volgende suikers: sacharose, glucose, fructose, galactose, lactose, maltose, honing en suikers in etenswaren.

Sacharose

Dit is het meest bekende soort suiker, ook wel bekend als tafelsuiker. Deze vorm van suiker wordt uit suikerriet en suikerbieten gewonnen. Het is de suikersoort die het meest wordt gebruikt in voedingsmiddelen.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Glucose

Glucose wordt ook wel dextrose of druivensuiker genoemd. Deze staan er ook om bekend dat ze snel energie leveren. Deze monosacharide hoeft niet verteerd te worden. Het wordt direct in de bloedbaan opgenomen. De glucose kan dan direct gebruikt worden voor energie.

Fructose

Fructose is ook wel bekend als fruitsuiker. Het komt van nature voor in fruit. Hier komt ook de naam fruitsuiker vandaan. Fructose wordt eerst in de lever omgezet voordat het als glucose in de bloedbaan terecht komt. Het lichaam kan het daarna gebruiken als energie.

Galactose

Galactose komt met name voor in melkproducten. De galactose is een onderdeel van lactose. Het is een monosacharide dat veel op glucose lijkt.

Honing

Honing bestaat uit water met een combinatie van verschillende suikers. Het water is gemengd met saccharose, fructose en glucose. De verdeling van de suiker is afhankelijk van het soort plant waarvan de honing gemaakt is.

Lactose

Lactose is ook wel bekend als melksuiker. Het komt van nature voor in dierlijke melk. Lactose is niet zo zoet als glucose of fructose.

Maltose

Maltose is ook wel bekend als moutsuiker. Het komt voor in bier.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel