donderdag, 23 mei, 2024
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.

Jojo-effect

Het jojo-effect heeft haar naam te danken aan de jojo het kinderspeelgoed. De jojo gaat op en neer met een touwtje. Het jojo-effect is het op en neer gaan van het gewicht. Als mensen afvallen met een dieet dan valt men tijdens het dieet kilo’s af. Als men vervolgens stopt met het dieet dan kom het gewicht langzaam weer terug. Dit is het scenario dat zich afspeelt bij veel mensen. Het oude gewicht komt na het dieet langzaam steeds meer in zicht. Dit wordt het jojo-effect genoemd.

Op het nieuwe gewicht blijven

Om ervoor te zorgen dat het jojo-effect niet op jou van toepassing is moet je niet alleen tijdens het dieet minder eten maar ook daarna. Doordat je lichter bent geworden heeft het lichaam minder voeding nodig. Als je hetzelfde blijft eten zoals je deed voor het dieet dan ben je snel weer terug op het oude gewicht. Het is daarom belangrijk om een ander eetpatroon te hebben na het dieet.

Terug naar het oude gewicht

Het lichaam denkt dat er iets niet klopt als je opeens veel kilo’s gewicht verliest. Voor het lichaam komt dit niet natuurlijk over. Het gaat ook tegen de natuur van het lichaam in. Het lichaam vind het niet erg om extra reserves te hebben voor moeilijke tijden. Dat is ook ooit nodig geweest voor de mens. In de huidige tijd zijn vetreserves niet meer nodig aangezien er voldoende voeding voorhanden is voor iedereen.

Het jojo-effect voorkomen

Het is mogelijk om op het nieuwe gewicht te blijven en niet meer terug te gaan naar het oude gewicht. Dit doe je door op een langzame maar stabiele manier af te vallen. Het lichaam kan zich dan gerust aanpassen aan de nieuwe situatie. Het lichaam zal na het afvallen dan niet terug willen naar het oude gewicht aangezien het al min of meer gewend is aan het nieuwe gewicht.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *