vrijdag, 19 april, 2024
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.

Krachttraining

Krachttraining wordt geassocieerd met spierbundels zoals Arnold Schwarzenegger. Het is echter niet makkelijk om een lichaam zoals Arnold te krijgen. Dat is voor veel mensen ook niet het doel. Krachttraining kan op de sportschool gedaan worden maar ook thuis of buiten. Alle oefeningen met weerstand vallen onder krachttraining. Dit zijn bijvoorbeeld ook oefeningen zoals push-ups, buikspieroefeningen en andere oefeningen waarbij alleen het eigen lichaam wordt gebruikt.

Voor wie is het?

Krachttraining is niet alleen voor mannen. Ook vrouwen hebben er voordeel bij. Het wordt niet aangeraden om zware krachttraining te doen als men nog niet volwassen is. Het wordt veel gedaan door jong volwassenen maar ook ouderen hebben er profijt van. Het verlies van spiermassa en het risico op osteoporose wordt tegengegaan met krachttraining. Dit zorgt ervoor dat krachttraining voor iedereen voordelen heeft.

Voordelen

Krachttraining heeft veel voordelen. Het versterkt de botten en de spieren. De spiermassa neemt toe door de trainingen en het gaat spierverlies tegen. Doordat de spiermassa toeneemt wordt het metabolisme sneller. Dit betekent dat het lichaam sneller calorieën verbrand. Dit is uitermate geschikt voor afvallen waarbij altijd wordt geprobeerd het metabolisme zo snel mogelijk te laten werken. De spieren worden ook beter zichtbaar en de lichaamsbalans wordt beter. Door de krachttraining krijg je meer spiermassa en spiermassa verbruikt meer calorieën dan vet. Hierdoor kun je sneller afvallen. Door de krachttraining worden spieren sterker waardoor je lichaam meer aankan. Visueel ga je er ook mee vooruit. Een gespierd lichaam wordt door veel mensen als een ideaal gezien.

Schema’s

Er zijn verschillende schema’s en principes toe te passen op krachttraining. Over het algemeen wordt krachttraining het meest gedaan in sets en herhalingen. De oefeningen richten zich meestal op één spiergroep waarbij er een aantal spiergroepen ondersteunen. Een voorbeeld krachttraining sessie waarbij de rug en biceps worden getraind:

Rug:
Deadlift 4×10
Bent over rows 4×10
Chin-ups 4×10
Shrugs 4×10

Persoonlijk keto-menu

Benieuwd of het ketogeen dieet de perfecte match is voor jouw levensstijl? Neem de sprong en ontdek het nu met de eenvoudige, maar krachtige Keto Test. Beantwoord een paar snelle vragen en ontdek of keto jouw sleutel tot duurzame energie, mentale helderheid en gewichtsbeheersing kan zijn - inclusief een gratis persoonlijke dieetmenu.

Doe de keto-test

Biceps:
Barbell curl 4×10
Hammer curl 4×10
Concentration curl 4×10

Voordelen van krachttraining

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *