Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.

Eiwitten

Eiwit is een voedingsstof voor het lichaam. Het is ook wel bekend als proteïne. Eiwitten kunnen dierlijk en plantaardig zijn. De dierlijke eiwitten zijn te vinden in vlees, vis, zuivel en eieren. Eiwitten afkomstig van planten zijn te vinden in noten, peulvruchten, brood en graanproducten. Een eiwit levert calorieën. Een gram eiwit staat gelijk aan 4 calorieën.

Eiwit komt voor in veel producten. Het is belangrijk voor het lichaam omdat het calorieën levert en aminozuren. Dit zijn de bouwstoffen die het lichaam nodig heeft voor de cellen. Het lichaam kan sommige aminozuren zelf maken maar andere aminozuren kan het lichaam niet aanmaken. Deze aminozuren worden uit de voedingsmiddelen gehaald. Omdat het lichaam deze niet zelf kan aanmaken voor dit essentiële aminozuren genoemd.

Hoeveel eiwitten heb ik nodig?

Hoeveel eiwitten iemand nodig heeft hangt af van het lichaamsgewicht en de levensstijl. Iemand die veel sport heeft meer eiwitten nodig dan iemand die nooit sport. Over het algemeen wordt uitgegaan dat een volwassen persoon 0,8 gram eiwit nodig heeft per kg lichaamsgewicht. Voor sporters geldt dat een volwassen persoon 2,0 gram eiwit benodigd is per kg lichaamsgewicht. Kinderen, vegetariërs en zwangere vrouwen hebben meer eiwitten nodig dan een gemiddeld persoon.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *