Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Natrium

Dieet Pro

Natrium is een mineraal welke deel uitmaakt van zout. Het geeft aan hoeveel zout een product bevat. Het reguleert de vochtbalans in het lichaam en speelt een grote rol bij het regelen van de bloeddruk. Op het etiket van een product staat natrium meestal vermeld per 100 gram.

Hoeveel natrium heb ik nodig?

Een gemiddeld persoon heeft per dag 400 mg natrium nodig maar dit hangt ook erg af van andere factoren zoals hoe actief je bent. Dit is vergelijkbaar met 1 gram keukenzout. Te veel natrium is niet goed. Dit kan leiden tot een hoge bloeddruk en meer kans op hart- en vaatziekten. Tegenwoordig krijgt iedereen te veel natrium binnen. Het gemiddelde in Nederland ligt op 3600 mg natrium per dag. Met name de kant-en-klaar maaltijden bevatten veel zout zodat de smaak goed blijft.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Fitchef dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is het Fitchef boek het nummer 1 dieet van Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en 105 eiwitrijke recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk Fitchef