vrijdag, 19 april, 2024
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.

Vezels

Vezels zijn onmisbaar voor een goede spijsvertering. De vezels zorgen voor het verzadigde gevoel dat je krijgt na een maaltijd. Ze zijn niet te verteren en leveren verder geen voedingsstoffen voor het lichaam. Vezels bevatten zo ook geen calorieën. Bepaalde vezels hebben een positieve uitwerking op het cholesterol. Hierdoor wordt het risico op hart- en vaatziekten verlaagd.

Waar zitten vezels in?

Vezels komen voornamelijk uit de celwand van planten. Ze kunnen worden toegevoegd aan een product maar ze kunnen er ook van nature in zitten. Er zijn verschillende soorten vezels. Het wordt aangeraden om per dag circa 30 gram vezels te eten voor een goede spijsvertering. Deze zijn voornamelijk te vinden in groenten, volkorenproducten, fruit en aardappelen. Als de graankorrels gemalen worden of de rijst gepeld wordt het grootste gedeelte van de vezels verwijderd. Hierdoor hebben producten zoals volkoren en zilvervliesrijst meer vezels dan de witte producten zoals witbrood en witte rijst.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *