Vitamines

Vitamines komen in kleine aantallen voor in eten en drinken. Voor een goede gezondheid zijn deze onmisbaar. Vitamines leveren geen energie en hebben hierdoor ook geen calorieën. De vitamines kunnen alleen binnengekregen worden door voeding aangezien het lichaam zelf alleen vitamine D aanmaakt. De andere vitamines kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt.

Soorten vitamines

Er zijn 13 soorten vitamines. Dit zijn de vitamines A, C, D, E, K. Hiernaast zijn er 8 soorten vitamine B. Dit zijn vitamine B1 (thiamine), B2 ( riboflavine), B3 (niacine), B5 (pantotheenzuur), B6, B8 (biotine), foliumzuur (B11) en B12. Sommige vitamines zijn oplosbaar in water en andere vitamines zijn oplosbaar in vet. Vitamines die in vet oplosbaar zijn komen voor in vetten uit voeding. Dit zijn de vitamines A, D, E en K. Vitamines die in water oplosbaar zijn de rest. Het lichaam kan een teveel aan vitamines aan doordat ze het lichaam verlaten via de urine.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslankreceptenbijbel

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *