Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Dukan dieet

 

 
Dukan dieet
 

Diëten: ,
 
Moeilijkheid
 
 
 
 
 
3/5


Beoordeling
3 beoordelingen

 

Voordelen


Er is minder honger door het hoge aantal eiwitten dat gegeten wordt.

Nadelen


Bepaalde voedingsmiddelen kunnen niet gegeten worden tijdens het dieet 
Volledige artikel
 
 

Het Dukan dieet is ontwikkeld door dr. Pierre Dukan. Het dieet is ook wel bekend als het Parijs dieet, vernoemd naar de stad waar het dieet ontwikkeld is. In de tien jaar dat de Fransen het dieet gebruikt hebben zijn meer dan 1.5 miljoen personen afgevallen door het dieet. Er zijn in het Dukan dieet vier fasen.

Samenvatting van het dieet

Het Dukan dieet is een dieet met veel eiwitten en een laag aantal koolhydraten. Het dieet is anders dan andere diëten door de vier fasen. In deze fasen worden groenten, daarna brood, kaas en aardappelen in het dieet geïntroduceerd. In de derde fase van het dieet mag je zelf elke week twee maaltijden hebben naar keuze. Deze maaltijden mag je echt zelf weten wat en hoeveel je eet. Dat maakt het dieet blijven volgen wat makkelijker. In de laatste fase van het dieet, de vierde fase, is er een opvallende regel. Voor één dag per week is er een dag met alleen maar eiwitten, een proteïne only dag.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

De aanvalsfase

De eerste fase van het Dukan dieet is de aanvalsfase waarbij er alleen voeding met een hoge concentratie eiwitten wordt gegeten. Dit zijn etenswaren zoals kip, vis, steak en magere kwark. Afhankelijk van het doel dat je stelt duurt deze fase 2 tot 7 dagen. In deze fase mag er zoveel gegeten worden als men wil.

De cruise fase

In deze fase van het dieet worden groenten geïntroduceerd in het dieet. Op sommige dagen mogen dan groenten worden gegeten samen met de eiwitbronnen uit de aanvalsfase. De overige dagen blijven nog steeds proteïne only dagen. Dit mag om de dag gewisseld worden. In deze fase kun je een gewichtsverlies verwachten van circa 1,5 kilo per week volgens het dieet. Door het hoge eiwitgehalte voel je niet snel een hongergevoel.

De consolidatie fase

Iedereen weet dat het probleem met snel afvallen ligt in het snel weer aankomen van het gewicht. Daarom is deze fase in het dieet verwerkt. In deze fase mag er langzaam aan weer andere dingen gegeten worden. Brood, aardappelen, kaas en fruit worden beetje bij beetje geïntroduceerd. In deze fase mag je ook twee maaltijden per week hebben naar je eigen keuze. Dat maakt het dieet heel wat makkelijker vol te houden.

De stabilisatie fase

De laatste fase is de finale fase die voor langere tijd geldt. Het is ervoor bedoeld om je op je ideale gewicht te houden nadat je afgevallen bent. Deze fase van het dieet is het makkelijkst. Dat moet ook wel omdat je je er de rest van je leven aan moet kunnen houden. Het enige wat je hoeft te doen is om één dag per week een proteïne only dag te hebben. De rest van de dagen mag je eten wat je wil.

Het Dukan dieet zorgt ervoor dat het gewicht snel verloren wordt maar ook dat het gewicht er niet binnen de kortste keren er weer bij op zit. Het hongergevoel zoals bij andere diëten is bij het Dukan dieet bijna niet aanwezig. Het dieet leert personen ook dat er veel verschillende bronnen van eiwitten zijn. Het is ook niet alleen een dieet maar een nieuwe start met voeding voor de rest van je leven.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)