Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Ketogeen dieet

 

 
Ketogeen dieet
 

Diëten: ,
 
Moeilijkheid
 
 
 
 
 
4/5


Beoordeling
36 beoordelingen

 

Voordelen


Veel lekker etenswaren kunnen gewoon gegeten worden bij het dieet.

Nadelen


Het dieet is erg moeilijk vol te houden. 
Volledige artikel
 
 

Als je snel vet wilt verbranden door het natuurlijke metabolisme te gebruiken kijk dan eens naar het ketogeen dieet. Het ketogeen dieet heeft de laatste jaren veel in populariteit gewonnen. Het dieet is vooral gericht op voeding, niet zozeer op beweging en sporten. Voeding heeft immers het grootste effect op de aanmaak van de belangrijke hormonen die het metabolisme regelen. Door de voeding aan te passen wordt het lichaam aangespoord om vet te verbranden voor energie en spieren te behouden.

Wat is het ketogeen dieet?

Het dieet zorgt ervoor dat het lichaam in ketose raakt. Ketose is een natuurlijke en gezonde staat van het lichaam waar het opgeslagen vet verbrand in plaats van glucose. Diëten zoals het Atkins dieet maken gebruik van ketose. Het eten dat je eet om in ketose te raken is niet eens slecht maar het is lekker en natuurlijk eten dat gezond voor je lichaam is.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Wat is ketose?

Als iemand in ketose verkeert dan worden vetten gebruikt voor energie. Normaal gesproken levert glucose de energie voor het lichaam. Vetten worden gebruikt voor energie als er geen glucose in het lichaam aanwezig is. De glycogeenvoorraden zijn dan leeg. Het lichaam kan beide echter gebruiken voor energie. Ketose kan worden bereikt door een koolhydraatarm dieet te volgen of door te vasten. Een koolhydraatarm dieet is de meest gebruikte manier om ketose te raken.

Wat zijn ketonen?

Als vetten verbruikt worden voor energie dan worden ketonen geproduceerd in de lever. Het bloedsuikergehalte is dan laag net als het insuline niveau. Deze ketonen komen vervolgens in het bloed terecht waarna deze gebruikt kunnen worden voor energie. De ketonen zijn nodig om de hersenen te voorzien van energie. Er is sprake van ketose als het aantal ketonen in het bloed een bepaald niveau bereikt. Het ketonen gehalte in het bloed wordt onder controle gehouden door insuline en glucagon. Er zijn die soorten ketonen die aangemaakt worden; aceton, acetoacetaat en β-hydroxybutyraat. Aceton wordt niet gebruikt voor energie en verlaat het lichaam via de urine. De ketonen acetoacetaat en β-hydroxybutyraat worden gebruikt voor energie.

Welke voedingsmiddelen kan ik eten?

De lekkerste voedingsmiddelen zijn onderdeel van het ketogeen dieet. Eten zoals mager vlees en kip zijn een belangrijke bron van eiwitten. Andere bronnen zoals eieren leveren eiwitten en goede vetten. Daarnaast is er boter, olijfolie en bijvoorbeeld allerlei soorten noten. Groenten zoals spinazie, andere groene bladgroenten, broccoli, kool en nog meer zijn onderdeel van het dieet.

Welke voedingsmiddelen kan ik niet eten?

Bij een ketogeen dieet worden alle etenswaren en dranken vermeden die veel koolhydraten, suikers en de verkeerde vetten hebben. Deze kunnen overtollig glucose veroorzaken dat het lichaam opslaat als vet. Dat is niet handig als je wilt afvallen. De voedingsmiddelen die vermeden moeten worden verhogen de insuline niveaus en het bloedsuikergehalte.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)