Carb cycling voor afvallen: in Afvallen tips
 
 

Carb cycling voor afvallen


Zero Carb, Low Carb en High Carb zijn de mogelijkheden die het meest gebruikt worden bij carb cycling. De diëten die populair zijn richten zich met name op Low Carb. Dit is bijvoorbeeld het Atkins dieet of het South Beach dieet. In de eetpatronen van veel Nederlanders bevinden zich veel koolhydraten. Deze worden door de diëten sterk verminderd. Dat gaat niet zonder gevolgen. Doordat het lichaam koolhydraten als de eerste energiebron ziet resulteert dit in weinig energie als koolhydraten verminderd worden. Bij carb cycling worden de dagen afgewisseld. De ene dag is een low carb dag en de volgende bijvoorbeeld een zero carb. Hierdoor worden de koolhydraten maximaal gebruikt, wordt er vet verbrand en spiermassa behouden. Doordat er ook high carb dagen zijn is het energieniveau niet veel langer dan normaal.

Carb cycling en het metabolisme

Carb cycling verhoogd het metabolisme en laat je lichaam raden welke soort voeding het gaat gebruiken voor energie. Op de high carb dagen ga je koolhydraten laden zodat je je lichaam voorbereid voor vet verbranden. Op de low carb dagen krijgt het versnelde metabolisme te maken met een zoektocht naar koolhydraten. Aangezien die er bijna niet zijn moet het lichaam de opgeslagen vetreserves aanspreken voor energie. Hierdoor worden de vetreserves verminderd.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Er zijn verschillende manieren om carb cycling effectief te maken om af te vallen. Meestal wordt er gekozen voor twee dagen low carb gevolgd door een high carb dag. Dit wordt steeds herhaald. Op een low carb dag mogen geen echte koolhydraatbronnen gegeten worden zoals graanproducten. Brinta, rijst en brood zijn op deze dagen uitgesloten. Koolhydraten mogen wel uit groenten komen. Het lichaam heeft koolhydraten nodig. De high carb dagen zorgen voor voldoende koolhydraten in het lichaam. Op deze dagen mag je Brinta, rijst of andere koolhydraatbronnen eten.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel