Hoe werkt het keto dieet?: in Dieet Tips
 
 

Hoe werkt het keto dieet?


Het ketogeen dieet is erop gericht om het lichaam vetten te laten verbruiken voor energie in plaats van glucose. Koolhydraten worden in het lichaam afgebroken tot glucose. Om deze reden worden koolhydraten zoveel mogelijk verminderd tijdens het keto dieet. In plaats van de koolhydraten worden meer vetten gegeten. Er is vervolgens niet voldoende glucose aanwezig om het lichaam van energie te voorzien. Het lichaam moet dan op zoek naar een andere energiebron. Als er geen glucose aanwezig is gaat het lichaam over tot het verbruik van vetten. Vetten kunnen echter niet worden afgebroken tot glucose. Eiwitten zijn nodig om het lichaam te herstellen en cellen op te bouwen en kunnen daardoor niet gebruikt worden voor energie.

Ketonen

Vetten kunnen verbruikt worden voor energie maar deze kunnen de hersenen niet van energie voorzien. Vetten kunnen niet langs de bloed-hersenbarrière. Dit kunnen ketonen wel. Ketonen worden in de lever aangemaakt als vetten verbruikt worden voor energie. Door de ketonen kunnen vetten gebruikt worden voor energie. In de lever worden met de vetten drie ketonen aangemaakt; aceton, ß-hydroxyboterzuur en acetoacetaat. Deze ketonen kunnen door de hersenen gebruikt worden.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Ketose

De productie van ketonen bij een gezond persoon is constant en de concentratie van ketonen in het bloed is laag. De ketonen zijn dan niet voldoende om gevonden te worden tijdens urinetesten. Het aantal ketonen in het bloed is daar te laag voor. Als er echter meer ketonen aangemaakt worden terwijl er minder verbruikt wordt neemt de concentratie ketonen in het bloed toe. Dit wordt ketonemie genoemd. Dit komt voor als iemand in ketose verkeert. Het lichaam verbruikt dan ketonen voor energie in plaats van glucose. Dit staat bekend als ketonurie. Ketonurie en ketonemie samen worden ketose genoemd.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel