Wat zijn langzame suikers?: in Dieet Tips
 
 

Wat zijn langzame suikers?


Langzame suikers komen niet zoals de snelle suikers direct in de bloedbaan terecht. De langzame suikers zijn ketens van moleculen zoals glucosemoleculen. Deze ketens worden tijdens de vertering in korte ketens geknipt door de verteringssappen. De vertering zorgt ervoor dat er uiteindelijke losse moleculen overblijven. De langzame suikers doen er daardoor langer over voordat het door het lichaam opgenomen wordt. De bloedsuikerspiegel stijgt niet zo snel als bij de snelle suikers.

Koolhydraten

Koolhydraten is de naam voor zetmeel en suikers. Het eetpatroon van de meeste mensen bestaat tegenwoordig voornamelijk uit koolhydraten. Eiwitten en vetten nemen een klein gedeelte van de dagelijkse calorie inname in beslag. Koolhydraten zijn de eerste bron van energie voor het lichaam. Het lichaam verkiest de koolhydraten het liefst als brandstof.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Zetmeel

Zetmeel is de samenvoeging van lange suikerketens. Zetmeel heeft echter geen zoete smaak zoals het geval is bij snelle suikers. Zetmeel komt veel voor in brood, pasta en rijst producten.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel