Mag ik cheaten bij het dieet?: in Dieet Tips
 
 

Mag ik cheaten bij het dieet?


Een dieet is meestal moeilijk vol te houden. Veranderen van eetpatroon is niet makkelijk. Door te cheaten kun je weer even genieten van het eten dat je zo gemist hebt. Een balans vinden tussen cheaten en je volledig aan het dieet houden is belangrijk. Als je je alleen maar strikt aan een dieet houdt dan is de kans groter dat je het niet kunt volhouden. Een dieet volhouden is makkelijker als je eens in de zoveel tijd weer wat lekkers kunt eten. Dit is net zo belangrijk als rustdagen tijdens het sporten. Je hebt mentaal motivatie nodig om door te gaan en deze motivatie verbetert meestal na een cheatmaaltijd.

Hoevaak cheaten?

Hoevaak je een cheatmaaltijd kunt eten hangt af van verschillende factoren. Het heeft te maken met je zelfdiscipline, persoonlijkheid, doelen maar ook de voedingsmiddelen waarmee je cheat. Als je een fitness wedstrijd hebt binnen twee weken waarbij je nog het laatste vet kwijt wilt raken dan is het niet verstandig om te cheaten. Als het een normale week is dan kan een cheatmaaltijd de motivatie weer verbeteren. Voor de één is een cheatmaaltijd per dag mogelijk terwijl de ander het bij 2 keer per week houdt.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Hoe groot mag de cheatmaaltijd zijn?

De grootte van de cheatmaaltijd hangt af van verschillende factoren. Als je continu veel minder dan je behoefte hebt gegeten dan is het een keer goed om op de behoefte te gaan zitten. De cheatmaaltijd kan dan groter zijn maar het eten moet dan wel wat gezonder zijn. De cheatmaaltijd wordt over het algemeen gegeten in de plaats van een normale maaltijd. Het aantal calorieën hoort dan ongeveer gelijk te zijn. Het is echter niet erg om een dag wat meer te eten. Het is nog altijd mogelijk om de dag erna wat minder te eten.

Wanneer niet cheaten?

Het is niet verstandig om te cheaten als je jezelf niet kunt inhouden en veel teveel eet. Als je een hele dag per week of het gehele weekend cheat zonder erbij na te denken wat je eet dan is de kans groot dat je het te bont maakt. Een cheat dag heeft dan een nadelig effect. Je kunt in dat geval beter voor een enkele maaltijd kiezen die afwijkt van je dieet. Als je het niet nodig vindt om te cheaten dan is dat ook goed. Je bent niet verplicht om te cheaten als je je op je gemak voelt bij het dieet. Het gaat erom dat je er alles aan doet om het dieet vol te houden of dat nu met cheaten is of niet.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel