Meer water en minder ander drinken: in Dieet Tips
 
 

Meer water en minder ander drinken


Water is onmisbaar is een gezond eetpatroon. Het menselijk lichaam bestaat voor bijna driekwart uit water. Bijna elke cel in het lichaam heeft water nodig om normaal te kunnen functioneren. Dorst wordt vaak opgemerkt als honger. Hierdoor gaat men sneller eten terwijl het lichaam eigenlijk drinken wil. Als je voldoende water drinkt ben je beter in staat om je honger te controleren. Water is helemaal belangrijk als je veel sport. Het lichaam heeft water nodig om het vocht aan te vullen dat je verliest met zweten tijdens het sporten. Als je naar je lichaam luistert dan merk je wanneer het water nodig heeft.

Voordelen van water drinken

Het grote voordeel van water is dat het geen calorieën heeft. Je kunt er dus zoveel mogelijk van drinken, zoveel als je wilt. Drinken zonder calorieën en veel gebruik van water zijn ook goed om te drinken. Dit is bijvoorbeeld thee of koffie zonder melk en suiker. Vermijd drinken zoals limonade, sportdrank, sapjes en alcohol. Je zult versteld staan hoeveel calorieën je via drinken binnenkrijgt met de laatstgenoemde dranken. Deze calorieën worden meestal niet gedronken om daarna minder te eten. Dit leidt tot een calorieoverschot.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Drink minder alcohol

Alcohol moet vermeden worden tijdens het afvallen. Er zitten lege calorieën in en leveren verder geen waarde voor het lichaam. De calorieën worden snel opgeslagen als vet. Elke gram alcohol staat voor 7 calorieën. De calorieën uit alcohol zijn waardeloos. Als er veel te veel wordt gedronken heeft het voor meerdere dagen een nadelig effect. Het is daarom verstandig om alcohol te vermijden. Niet alleen tijdens het afvallen maar voor altijd.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel