Slechte diëten en afvalmethodes: in Dieet Tips
 
 

Slechte diëten en afvalmethodes


Veel van de slechte diëten die gevolgd kunnen worden reduceren het aantal calorieën tot minder dan het minimum dat wordt aanbevolen. Al deze diëten zijn slecht voor het lichaam om verschillende redenen. Doordat het aantal calorieën te sterk wordt gereduceerd gaat het lichaam zichzelf beschermen. De vetten op het lichaam worden dan zoveel mogelijk bewaard en het metabolisme wordt trager. Het is dan zelfs mogelijk dat het lichaam meer vetten erbij krijgt in plaats van dat het vet minder wordt. Te weinig calorieën leidt ook tot een tekort aan bepaalde voedingsstoffen waardoor deze zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Daar komt nog bovenop dat het lichaam spiermassa verbrand om aan energie te komen. Hierdoor wordt het metabolisme nog trager en val je nog minder af. De volgende diëten en manieren om af te vallen worden als slecht en ongezond gezien:

Sapjesdieet en vasten

Het sapjesdieet is vergelijkbaar met vasten. Er wordt voor een bepaalde periode niets gegeten. Tijdens het vasten wordt er alleen maar water gedronken tijdens deze periode. Bij vasten om religieuze redenen wordt er zelfs niets gedronken tijdens deze periode zoals bijvoorbeeld het geval is bij de ramadan. Het wordt van oudsher gezien als een manier om het lichaam, de spijsvertering en het immuunsysteem rust te geven en zich te ontdoen van de giftige stoffen. Bij vasten voor het afvallen wordt er doorgaans één dag in week niet gegeten. Het is ook mogelijk dat er elke dag voor 12 uur niet gegeten wordt. Bij een sapjesdieet wordt er niets gegeten maar mogen alleen maar sapjes worden gedronken. Het is ook een soort van vasten aangezien er alleen maar gedronken wordt en niet gegeten.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Tijdens de eerste dag van het vasten worden eerst de glycogeenvoorraden leeggemaakt voor energie. Vervolgens worden de eiwitten in de spiermassa gebruikt om glucose van te maken. Pas na deze eerste dag gaat het lichaam over naar het gebruiken van vet als brandstof. Dit is het nadeel van vasten voor een enkele dag. Er gaat dan alleen vocht en spiermassa verloren maar nog geen vetten.

Diuretica: vocht afdrijvende middelen

Diuretica zorgt ervoor dat het lichaam minder vocht vasthoudt. Het wordt in sommige afslankpillen gebruikt zodat er een snellere daling van het lichaamsgewicht volgt. Er gaat echter geen vet verloren. De gebruiker van de afslankpillen wordt om de tuin geleid aangezien deze denkt dat een daling van het lichaamsgewicht goed is. Als er echter geen vetverlies is dan schiet men per saldo niets op. Diuretica kunnen bijwerkingen hebben zoals een lage bloeddruk, uitdroging en een slechte elektrolytenbalans. Als er gestopt wordt met de diuretica neemt het lichaam weer meer vocht op zodat het verlies van lichaamsgewicht teniet gedaan wordt.

Afslankpillen

Er zijn afslankpillen die gebaseerd zijn op cafeïne. Deze zijn meestal volledig natuurlijk waarbij de cafeïne uit groene thee of guarana wordt gehaald. De cafeïne werkt als een stimulerend middel zodat de hartslag verhoogd wordt. De cafeïne zorgt er ook voor dat de trek in eten verminderd. Cafeïne als supplement kan verschillende bijwerkingen hebben zoals angst, bibberen en een zenuwachtig gevoel. Andere afslankpillen zorgen er meestal voor dat de eetlust onderdrukt wordt. Dit wordt met verschillende ingrediënten gedaan. Door de eetlust te onderdrukken helpt het ter ondersteuning bij het volgen van een dieet.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel