Suiker volledig opgeven tijdens het afvallen?: in Dieet Tips
 
 

Suiker volledig opgeven tijdens het afvallen?


Iedereen weet dat veel suiker niet goed is voor het lichaam. Het zit echter nog steeds in veel producten verstopt in verschillende vormen. Het zit in het gebak op een verjaardag, het snoep van de kinderen, limonade maar ook in chocolade en andere voedingsmiddelen. Veel mensen proberen deze voedingsmiddelen te vermijden en suiker wordt steeds meer verwijderd uit het eetpatroon. De suikers worden vervangen door zoetstoffen of producten zonder suiker. Is het nodig om suiker compleet te verbannen uit het eetpatroon?

Hoe ongezond is suiker?

Suiker is het onderwerp van veel onderzoeken geweest. De toegevoegde suiker aan producten wordt in verband gebracht met chronische ziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker. Volgens bepaalde onderzoeken zijn de lange termijn effecten van overmatige suiker inname te vergelijken met die van alcohol. Door het nuttigen van veel suiker wordt het metabool syndroom veroorzaakt. Dit is een aandoening waarbij verschillende sprake is van verschillende elementen zoals een hoge bloeddruk, hoog bloedsuikergehalte, veel buikvet, een hoog triglyceridengehalte en een verlaagd HDL cholesterol.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Is suiker verslavend?

Uit onderzoeken blijkt dat wanneer iemand suiker eet dat het dezelfde delen van de hersenen prikkelt als nicotine, heroïne en alcohol. De zoete smaak van suiker stimuleert de hersenen om endorfinen aan te maken. Deze delen van de hersenen worden ook geactiveerd als mensen heroïne nemen. Of suiker echt verslavend is voor het lichaam bij normaal gebruik is twijfelachtig. Bij overmatig gebruik van suiker is suiker verslavend.

Dranken met suiker

Het probleem met dranken met suiker is dat deze calorieën bevatten. Als iemand veel van deze dranken binnenkrijgt dan eet men niet minder. Het gevolg is dat er snel teveel calorieën genuttigd worden. Het gewicht neemt hierdoor toe doordat de calorieën in drinken niet gelijk is aan het verminderen van de calorieën uit eten. Het drinken van suikerhoudende dranken is ook slecht voor de tanden.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel