Voorkom gezondheidsproblemen: tips om minder zout te eten: in Gezondheid
 
 

Voorkom gezondheidsproblemen: tips om minder zout te eten


Iedereen weet dat teveel zout niet goed is voor de gezondheid. Het gaat dan met name om natrium, een onderdeel van zout. Zout is in veel voedingsmiddelen te vinden. Zo is zout toegevoegd aan volkorenbrood, kaas en vis. Zelfs met een gebalanceerd eetpatroon ontkom je er niet aan. Het wordt aanbevolen om niet meer dan 6 gram zout per dag te eten. Dit staat gelijk aan 2,4 gram natrium per dag. Nederlanders krijgen gemiddeld het dubbele hiervan binnen.
Zout zorgt voor een hogere bloeddruk. Een hoge bloeddruk is de oorzaak van veel beroertes en hart- en vaatziekten. Zout speelt ook een rol bij andere gezondheidsproblemen zoals osteoporose, kanker en diabetes. Door het zout in het eten te verminderen wordt het risico op deze ziekten verminderd.

Geraffineerde producten

Een groot deel van het zout dat we binnenkrijgen komt uit geraffineerde producten. Dit zijn producten waar zout aan toegevoegd is bij de productie. Meer dan de helft van het zout dat we binnenkrijgen komt uit deze producten. Slechts een klein gedeelte wordt tijdens het koken toegevoegd of aan tafel. Producten zoals olijven en vis bevatten veel zout maar deze producten zijn niet het grote probleem omdat ze meestal met mate worden gegeten. Het gaat om de dagelijkse voedingsmiddelen die veel zout bevatten zoals kaas, brood en bewerkt vlees.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Voedseletiketten

Het zout in het eten verminderen is mogelijk door de voedseletiketten van producten te lezen. Op deze manier is zichtbaar hoeveel zout de producten bevatten die gegeten worden. Het aantal mg natrium per 100 gram van het voedsel staat vermeld op het voedseletiket. Aan de hand van het voedseletiket van een product is te zien hoeveel zout het product bevat in vergelijking met andere producten. Producten met minder dan 120 mg natrium per 100 gram worden gezien als voedsel met weinig zout. Producten met meer dan 500 mg natrium per 100 gram worden gezien als voedsel met veel zout.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel