Voordelen van een goed ontbijt: in Dieet Tips
 
 

Voordelen van een goed ontbijt


Het wordt iedereen aangeraden om de dag te starten met een gezond ontbijt. Dit levert op verschillende manieren een bijdrage aan een goede gezondheid. Verschillende onderzoeken laten de voordelen zien van een dagelijks ontbijt. Om deze redenen wordt het aangeraden om iedere dag een gezond ontbijt te nemen.

Helpt bij het behouden van een gezond gewicht

Iedereen kent de uitspraak “het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag”. Deze uitspraak wordt gedaan omdat je heel wat uren geen voeding hebt gehad tijdens het slapen. Een gezond ontbijt zorgt ervoor dat je vol bent en verzadigd. Dit zorgt ervoor dat je door de dag heen minder last van honger hebt. Minder honger gedurende de dag betekent dat je minder snel naar snacks en andere ongezonde producten grijpt. Door dagelijks een ontbijt te nemen verlaag je het risico op overgewicht en obesitas.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Levert energie

Als je net wakker bent dan zijn de voorraden in het lichaam laag. Dit zijn met name de glycogeen voorraden waaruit het lichaam energie heeft gehaald tijdens het slapen. Het ontbijt zorgt ervoor dat deze voorraden weer aangevuld worden waardoor je meer energie hebt. Als je niet ontbijt dan blijven de voorraden leeg waardoor het lichaam weinig energie heeft. Dit zorgt ervoor dat je sneller vermoeid raakt en minder zin hebt om iets te doen.

Verbetert de concentratie en alertheid

De hersenen hebben energie nodig. Als je niet ontbijt dan heeft het lichaam niet veel energie te besteden, ook niet aan de hersenen. Dit zorgt ervoor dat je je minder goed kunt concentreren en minder alert bent. Door te ontbijten krijgt het lichaam voedingsstoffen die het nodig heeft om energie van te maken. Koolhydraten spelen een grote rol bij het ontbijt omdat het lichaam deze snel kan omzetten tot glucose waarna het gebruikt kan worden in de cellen voor energie.

Voorbeelden van een gezond ontbijt

  • Een kom havermout met magere melk
  • 2 volkorenbroodjes met pindakaas en een glas melk
  • 2 gekookte eieren op volkorenbrood
  • Magere kwark met bosbessen en een appel
  • Een smoothie met melk, yoghurt en vers fruit

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel