Waarom eet ik te veel?: in Dieet Tips
 
 

Waarom eet ik te veel?


Identificeer emotionele triggers waardoor je gaat eten. Ook al weet je precies hoeveel calorieën je mag verbruiken op een dag dan nog is het moeilijk om je aan dit aantal te houden. Dit komt door factoren zoals honger en energiegebrek. Dit zijn twee voorbeelden van factoren die het moeilijk maken om af te vallen. Hiernaast is het mogelijk dat je je laat leiden door emoties. Als je een emotionele eter bent dan kun je nog alle tips volgen maar het toch niet redden omdat je je niet aan de regels houdt bij een emotionele bui. Leer jezelf aan om tijdens een emotionele bui niet te eten maar los het op een andere manier op dan met eten.

Waarom eet je meer dan je wilt?

Heeft het te maken met verveling of heb je veel stress waardoor je meer eet dan je wilt? Voel je je eenzaam of eet je meer als je kwaad bent. Om uit te vinden hoe het komt is het verstandig om een dagboek bij te houden. Als je doorhebt dat je te veel aan het eten bent pak dan het dagboek erbij en schrijf het op hoe het kan. Noteer ook je gevoelens die je op dat moment hebt.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Je hebt na een aantal weken een goed beeld hoe het kan dat je in bepaalde situaties te veel eet. Het volgende dat je kan doen is bedenken hoe je het kunt voorkomen. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je in die situaties niet meer eet dan je wilt? Ga bijvoorbeeld een spannende film kijken of een boek lezen. Kies voor jezelf wat leuks dat je afleidt van eten. Zolang je de emotionele aspecten niet aanpakt kun je niet veranderen. Deze verandering is nodig om af te vallen.

Geen junkfood in huis

Het is niet slim om junkfood in huis te hebben. Als je wilt afvallen dan is het beter om alleen gezond eten in huis te hebben. Mocht het voorkomen dat je wilt snaaien dan heb je geen keus. Je moet dan kiezen voor het gezonde eten. Als je junkfood in huis hebt dan pak je dit sneller. Het verlangen naar junkfood wordt groter als het dichtbij ligt opgeborgen.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel