Melkchocolade
Melkchocolade bevat veel suikers en verzadigde vetten. In verhouding zit er weinig cacao in melkchocolade en wordt er veel extra stoffen en smaakmakers aan toegevoegd. Doordat er veel suikers in zitten is de kans groot dat je er te veel van eet. Het bloedsuikergehalte stijgt snel na het eten van melkchocolade.
Pure chocolade
Pure chocolade bevat veel cacao en heeft een betere verhouding van cacao en suikers dan melkchocolade. Er zit minder suiker in maar meer cacao. Pure chocolade bevat antioxidanten en dan met name flavonoïden. Deze antioxidant heeft veel goede effecten op de gezondheid. In pure chocolade worden echter ook smaakmakers en andere stoffen toegevoegd.
Witte chocolade
Witte chocolade bestaat uit cacao boter en chocolade. De witte chocolade bevat geen cacao zoals de meeste andere chocolade. Doordat er geen cacao wordt gebruikt in witte chocolade mist het veel antioxidanten. De cacao boter is een aftreksel van cacao. Witte chocolade bevat naast cacaoboter ook suiker, melk en vanille.
Chocolade zonder suiker
Chocolade zonder toegevoegde suikers heeft nog altijd min of meer dezelfde smaak doordat er zoetstoffen aan toegevoegd zijn. Het is ook mogelijk dat er helemaal geen zoetstoffen of suiker wordt gebruikt in het product. Onder de chocoladesoorten is deze chocolade één van de gezondste vormen.
Lekkere dieetrecepten
Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel