Welke voordelen heeft intervaltraining?: in Gezondheid
 
 

Welke voordelen heeft intervaltraining?


Intervaltraining is één van de zwaarste vormen van training. Het zijn voornamelijk cardio oefeningen die gebruikt worden voor intervaltraining. Er wordt getraind in intervallen. Dit betekent korte intensieve periodes afgewisseld met korte periodes met een lage intensiteit. Dit kan bijvoorbeeld in periodes gebeuren van een minuut. Een minuut op een hoge intensiteit wordt dan afgewisseld met een minuut op een lage intensiteit. Hoe lang de periodes zijn ligt aan jezelf. Iemand die nog niet zo lang sport heeft langere periodes nodig op een lage intensiteit om te herstellen van de periodes met een hoge intensiteit.

Oefeningen voor intervaltraining

Er kunnen veel oefeningen gedaan worden met intervaltraining. De oefeningen die gebruikt worden voor cardiotraining kunnen ook gebruikt worden voor intervaltraining. Het gaat erom dat je het lange kunt volhouden en de intensiteit min of meer zelf kunt bepalen. Voorbeelden van cardio oefeningen die je kunt gebruiken voor intervaltraining zijn fietsen, spinnen, crosstraining, roeien, hardlopen en snelwandelen. Al deze oefeningen zijn geschikt voor interval training.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Voordelen van intervaltraining

Intervaltraining heeft het voordeel dat het snel veel calorieën verbruikt. Binnen een korte tijd heeft het lichaam veel energie nodig. De periodes met een hoge intensiteit eisen veel energie. Om deze reden zijn intervaltrainingen uitermate geschikt voor personen die willen afvallen. Een ander voordeel van intervaltraining is dat het een goede afwisseling is op de normale cardio oefeningen. Door intervaltraining verbeterd je conditie ook op een andere manier dan bij normale cardio oefeningen.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel