Zijn paranoten gezond?: in Dieet Tips
 
 

Zijn paranoten gezond?

paranoten
paranoten

Een handje noten per dag past in een gezond dieet. Noten zitten namelijk vol met vitamines en mineralen die onmisbaar zijn voor een sterk en fit lichaam. Net als met andere gezonde tussendoortjes zoals fruit is het belangrijk dat je goed varieert met noten.

Elke noot heeft een andere samenstelling en stoffen die ons lichaam nodig heeft. Door veel verschillende soorten noten te eten zorg je dat je lichaam optimaal kan profiteren van deze knapperige energiebommetjes. Een erg populaire noot is de paranoot. Deze relatief grote noot heeft een heerlijke smaak en is ook nog eens supergezond! Meer weten over de paranoot? Lees dan vooral verder.

Paranoten voor een beter immuunsysteem

Paranoten bevatten onder andere veel magnesium, ijzer, koper, eiwitten en zitten boordevol antioxidanten. Deze stoffen dragen bij aan een goed werkend immuunsysteem en zijn derhalve onmisbaar voor een gezond lichaam.

Twee tot vijf paranoten per dag geven je immuunsysteem direct een flinke boost. Let er wel op dat je dagelijks niet teveel paranoten eet. Paranoten bevatten namelijk seleen. Seleen is weliswaar goed voor de spieren, maar een overdosis seleen kan onder andere leiden tot vermoeidheid, jeuk en huiduitslag.

De perfecte snack voor na het sporten

Ook de fanatieke sporter heeft baat bij het eten van paranoten. Paranoten bevatten namelijk stoffen die helpen bij het spierherstel na een training. Vitamine E en selenium zorgen ervoor dat je spieren sneller herstellen en bevorderen de afvoer van afvalstoffen die ontstaan bij hoge inspanning.

Daarnaast zijn paranoten rijk aan fosfor, een stof die door je lichaam gebruikt wordt om energie vrij te maken of juist op te slaan in lichaamscellen. Lust je wel een lekkere snack na het sporten? Grijp dan niet naar een energiereep maar neem eens een bak yoghurt gemengd met vers fruit en paranoten. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Paranoten eten voor een mooie huid

Wie last heeft van een droge huid doet er goed aan dagelijks een aantal paranoten te eten voor een gezonde huid. Paranoten ondersteunen de aanmaak van nieuwe huidcellen en dragen bij aan de elasticiteit van de huid.

Daarnaast beschermt het selenium in de paranoten de huid tegen schadelijke Uv-straling waardoor huidveroudering wordt tegengegaan. Paranoten zijn dus niet alleen lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond en onmisbaar in een evenwichtig dieet.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel