Kun je afvallen met een vegan dieet?: in Dieet Tips
 
 

Kun je afvallen met een vegan dieet?


Je bent op zoek naar een manier om af te vallen, maar je wilt wel gezond eten? Natuurlijk zijn er genoeg diëten te vinden die je hierbij kunnen helpen. Wees je wel altijd bewust dat je bepaalde voedingsstoffen simpelweg nodig hebt om gezond te blijven. Ga dus nooit zomaar allerlei voeding vermijden, als je niet zeker weet of dat geen schade aan je gezondheid toebrengt. Maar wat nu als je uit principe geen vlees of andere dierlijke producten eet? Kunnen vegetarische recepten of zelfs een vegan dieet je hierbij helpen?

Waar moet je allereerst op letten?

Veganisten zijn, als het goed is, zich ervan bewust dat ze bepaalde voedingsstoffen moeten eten die ze anders via vlees zouden binnenkrijgen. Of via andere dierlijke producten. IJzer, zink, calcium, eiwit, omega-3 vetzuren, maar ook vitamine B1, B2 en B-12, haal je ‘normaal’ gesproken uit vlees. Om dit te compenseren zal je dus op een andere manier dit binnen moeten krijgen.

Waarom is een vegan dieet bij afvallen?

Over het algemeen zullen veganisten bewust bezig zijn met eten. Dit zal meestal resulteren in het eten van veel fruit, noten, zaden, granen en peulvruchten. Daarmee krijg je niet alleen voldoende vezels binnen, maar het helpt ook om het hongergevoel tegen te gaan. Daardoor zal je minder snel geneigd zijn om te veel te eten. Minder eten is uiteraard een van de middelen om af te vallen…

Helpt een vegan dieet altijd?

Een vegan dieet alleen zal niet direct al het verschil maken. Een gezonde levensstijl is immers niet alleen het eten dat je eet, maar ook de mate van beweging. Krijg je meer binnen dan wat je verbruikt, zal je toch echt groeien.

Dus ook nu let je naast je gezonde eten op je lichaamsbeweging. En uiteraard zal veel tussendoor snoepen, ook al zouden het dan eerder pindaatjes dan snoepjes zijn, ook niet helpen bij afvallen. Beperk de tussendoortjes tot kleine porties, zoals bijvoorbeeld een handje nootjes. Overigens wordt door het voedingscentrum geadviseerd aan veganisten om extra nootjes te eten!

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel