Eten invriezen: 4 slimme tips: in Dieet Tips
 
 

Eten invriezen: 4 slimme tips

eten
eten

Eten invriezen bespaart je een hoop tijd, geld en moeite. Veel mensen gooien hun kliekjes wel in de vriezer maar laten het daar vervolgens een paar maanden liggen voordat ze het eten alsnog weg gooien. Zonde, want eten invriezen kan veel veelzijdiger zijn! Er is maar weinig dat je niet in kunt vriezen. Wij geven je 4 slimme tips.

Groenten en fruit in de vriezer

Veel groenten zijn in te vriezen. Ideaal als je eens per week naar de markt gaat en dan direct een grote berg met verse groenten en fruit haalt. Het beste kun je de groenten even blancheren voordat je ze invriest. Dit doe je door de groente twee minuten lang in kokend water onder te dompelen en ze vervolgens af te spoelen met koud water. Hierdoor blijft de structuur en smaak zoals je verwacht. Soorten die veel water bevatten, zoals sla, komkommer en tomaten, zijn niet geschikt om in te vriezen door het uitzettende vocht.

Ook het meeste fruit kan zo de vriezer in. Kies wel voor het invriezen van rijp fruit, want eenmaal diepgevroren rijpt onrijp fruit niet meer verder. Volgens een voedingsexpert van Supplementguide gaan er bijna geen vitamines verloren wanneer fruit voor de diepvries goed rijp is en na het snijden direct ingevroren wordt. Eenmaal ingevroren verliest fruit zelfs veel minder snel voedingsstoffen dan het geval is bij vers fruit.

Zuivel invriezen

De meeste zuivelproducten kun je prima invriezen, mits ongezouten. Zout zorgt er namelijk voor dat de zuivel slecht bevriest. Heb jij bijvoorbeeld veel boter gehaald omdat het in de aanbieding was? Snij deze vooraf in blokjes zodat je de boter per portie uit de vriezer kunt halen om te ontdooien. Ook halfvolle en magere melk kun je invriezen. Volle melk gaat scheiden, dus deze wil je wel echt consumeren voor de uiterste gebruiksdatum. Er moet wat extra ruimte zijn in de verpakking. Melk zet net als andere vloeistoffen uit als het bevriest.

Noten in de vriezer bewaren

Noten zijn redelijk prijzig. Je betaalt een stuk minder als je kiest voor de grotere verpakkingen. Worden jouw noten altijd zacht als je ze te lang bewaard? Vries je noten dan in porties in, want in de vriezer blijven noten stukken langer goed. Als je trek hebt in een gezonde snack, haal je gewoon een portie noten uit de vriezer. Ook notenmeel kun je invriezen. Het enige dat je nodig hebt is een luchtdicht zakje of bakje.

Vlees invriezen

Veel mensen gebruiken de vriezer al om stukjes vlees in te vriezen. Wist je dat je vlees ook in kunt vriezen als het al gemarineerd is? Op deze manier bespaar je flink wat tijd. Net als voor het ontdooien van niet-gemarineerd vlees geldt dat je dit langzaam in de koelkast laat ontdooien. Tijdens dit proces trekt de marinade direct extra goed in het vlees wat zorgt voor extra veel smaak. Als je te veel hebt laten ontdooien, kun je dit zelfs weer opnieuw invriezen. Dit gaat echter wel ten koste van de kwaliteit van het vlees.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel