Gezonde snacks die jouw doelen niet in de weg staan: in Afvallen tips
 
 

Gezonde snacks die jouw doelen niet in de weg staan

popcorn
popcorn

Bij het afvallen wil je tot een gezond eetpatroon komen dat je ook op de langere termijn vol kunt houden. Hier horen ook gezonde snacks bij, want als je niet kunt snacken is het al snel niet meer leuk! Jij snapt dat je de koek en snoep beter links laat liggen, maar er zijn talloze gezonde en lekkere snacks die je gewoon kunt eten. Deze bevatten zelfs goede voedingsstoffen en zijn rijk aan vezels, waardoor ze jouw doelen niet in de weg staan en er zelfs voor zorgen dat je jouw streefgewicht sneller behaald.

Snacken met noten

Noten zijn de ideale snack die uitstekend thuispassen in een gezond eetpatroon. Niet alleen zijn noten voedzaam en makkelijk mee te nemen, maar ook verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten en verminderen ze de kans op het ontstaan van depressies en sommige kankersoorten. Noten bevatten wel veel calorieën en vet, waardoor je hier het best een handje van eet. Door de vezels en eiwitten krijg je snel een vol gevoel, wat je weer kan helpen bij het afvallen.

Zelf popcorn maken

Heb jij gigantisch veel trek in chips terwijl je op de bank voor de tv zit? Dat is een snack die je beter niet eet als je op dieet bent. Wat er in de buurt komt, is zelfgemaakte popcorn. Vul een zak met 40 tot 80 gram pofmaïs en vouw de bovenkant dubbel om. Vervolgens gebruik je de magnetron om je eigen popcorn te maken. Je hoort aan de plofjes wanneer jouw popcorn klaar is. Wanneer er 1 of 2 seconden tussen het poppen van de maïs zit is je popcorn klaar. Deze voorzie je zelf van een lekker smaakje door de popcorn te bestrooien met bijvoorbeeld zout, paprikapoeder of poedersuiker en kaneel.

Snackgroente met hummus

Hummus wordt gemaakt van kikkererwten, knoflook en olijfolie en is een bron van gezonde voedingsvezels. Heb jij last van je spijsvertering? Dan kan hummus daarbij helpen. De kikkererwten en olijfolie bevatten goede vetten en zijn daarmee gezond voor je hart. Als je op dieet bent kun je zoveel groentes eten als je wilt. Groentes zijn niet alleen laag in calorieën, maar bevatten ook nog eens zeer veel calorieën en mineralen. Kies bijvoorbeeld voor stukjes wortel, plakjes komkommer en paprika sticks die je in de hummus dipt.

Een gekookt eitje

Ben je thuis en krijg je opeens trek in een lekker tussendoortje? Een hardgekookt ei is gezond, voedzaam en lekker. Als je serieus aan het afvallen bent en daarnaast veel beweegt is het verstandig om goed te letten op je eiwitinname. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en zijn de bouwstenen voor jouw spieren. Eieren bevatten niet alleen veel eiwit, maar ook vezels en de vitamines B12 en K2. Doordat deze snack redelijk wat cholesterol bevat is het niet verstandig om te veel eieren te eten.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel