Wil je lichter worden? Slanker worden met sporten: in Afvallen tips
 
 

Wil je lichter worden? Slanker worden met sporten


Er is een balans van calorieën dat er binnen komen aan de ene zijde en verbruikte calorieën aan de andere zijde. Samen is dit de caloriebalans. Als je meer calorieën wilt verbruiken dan is sporten de beste optie. Door meer te sporten kun je meer calorieën per dag verbruiken waardoor je lichter wordt. Als je slanker wilt worden maar niet minder wilt eten dan moet je meer sporten. In plaats van 500 calorieën per dag minder te eten kun je ook meer gaan sporten waarbij je iedere dag 500 calorieën verbrandt. Dan hoef je niet minder te eten. Een combinatie is echter ook mogelijk. Je verbruikt dan 250 calorieën met sporten en eet vervolgens 250 calorieën minder zodat je ook op het tekort van 500 calorieën komt.

Sporten zorgt voor meer energie

Geregeld sporten heeft veel voordelen voor de gezondheid. Het zijn niet alleen onzichtbare voordelen die lichaamsbeweging biedt zoals minder risico op een aandoening of ziekte. Je voelt je er ook fitter door en je krijgt meer energie. Sporten zorgt voor meer zuurstof en zorgt ervoor dat de nutriënten naar de weefsels gaan. Hierdoor krijgt het cardiovasculaire systeem een boost en wordt de bloedsomloop versneld. Het hart en de longen hoeven daardoor niet zo hard te werken waardoor je meer energie hebt gedurende de dag.

Eiwitrijke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al eiwitrijk te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Fitchef kunnen je hierbij helpen.

Bezoek Fitchef

Sporten verbetert de stemming

Door lichaamsbeweging te doen zet je het lichaam aan het werk. Er worden sneller calorieën verbruikt en in het lichaam gaan verschillende processen aan het werk. Tijdens het sporten worden hormonen in het lichaam gestimuleerd zoals endorfinen. Deze hormonen zorgen voor het goede euforie gevoel na een zware workout. Dit wordt ook wel de “high” na het sporten genoemd. Door deze hormonen vrij te laten komen kan stress en depressies worden voorkomen. Ook bij het bestrijden van stress en depressies is lichaamsbeweging van belang.

Fitchef dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is het Fitchef boek het nummer 1 dieet van Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en 105 eiwitrijke recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk Fitchef