7 Tips om stress te verminderen: in Gezondheid
 
 

7 Tips om stress te verminderen


Stress kan moeilijk zijn om mee om te gaan. Het kan ook verschillende oorzaken hebben. Je kunt stress op het werk hebben maar ook thuis. Financiële problemen kunnen voor stress zorgen maar ook een relatie. Om beter om te gaan met stress is het nodig om het te begrijpen. Door de volgende tips te gebruiken kun je de stress die je voelt verminderen:

Identificeer de oorzaak

De stress kan vele oorzaken hebben. Het kan een slechte gewoonte zijn of je werk of sociale leven. Identificeer precies wat de oorzaak is zodat je weet wat je eraan kunt doen.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Verminderen van cafeïne

Cafeïne en stress gaan niet goed samen. De stress zorgt al voor druk op het lichaam. Dat wordt met het gebruik van cafeïne alleen maar meer. Door te veel koffie drinken verhoogd je hartslag en komt en nog meer druk op de lever en de nieren.

Nergens aan denken voor een moment

Als je stress voelt dan maken je hersenen overuren. Geef ze even rust door voor een moment nergens aan te denken. Ga bijvoorbeeld 10 minuten liggen met rustige muziek erop. Door de rust kun je jezelf weer opladen zodat je meer energie hebt.

Elke dag sporten

Regelmatig sporten is goed om de stress te verminderen. De stoffen die worden opgebouwd door de stress komen vrij tijdens het sporten. Het helpt ook bij het verminderen van angsten.

Voldoende slapen

Een goede nachtrust is nodig om de stress te verminderen. Het lichaam heeft de nachtrust hard nodig om bij te komen van de voorgaande dag. Tijdens de nachtrust bereid het lichaam zich voor op de komende dag. Het wordt aanbevolen om minstens 8 uur per dag te slapen.

Groenten en fruit

Vitamines en mineralen zijn veelvuldig te vinden in groenten en fruit. De nutriënten in groenten en fruit zijn hard nodig als het lichaam onder stress staat. Je kunt beter met de stress omgaan als het lichaam geen tekorten heeft. Het wordt daarom aangeraden om minimaal 200 gram groenten per dag te eten en twee stuks fruit.

Supplementen

Als het lichaam continu onder stress staat dan heeft het lichaam het zwaar. Veel voedingsstoffen moeten aangevuld worden zodat er geen tekorten ontstaan. Als er tekorten ontstaan dan wordt het nog moeilijker om met stress om te gaan. Supplementen zoals multivitaminen met nutriënten zoals zink, ijzer en magnesium kunnen stress verlichten.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel