Junkfood slecht? De risico’s van junkfood: in Gezondheid
 
 

Junkfood slecht? De risico’s van junkfood


Het eetpatroon van veel Nederlanders bevat veel junkfood. Het wordt geschat dat een derde van het eetpatroon van een gemiddelde Nederlander uit junkfood bestaat. De voedingsmiddelen die men onder junkfood verstaat hebben veel suikers en vetten. Door deze eigenschappen hebben ze niet alleen een negatief effect op het gewicht maar ook op de algehele gezondheid van een persoon.

De risico’s

Als je jong bent hou je je nog niet zo bezig met je gezondheid. Het lichaam is in de groei en je kunt meer ongezond eten verdragen dan een ouder persoon. Je bent actiever en je komt niet zo makkelijk aan in gewicht dan als je ouder bent. Zodra je de 30 voorbij bent wordt het eetpatroon echt belangrijk. Wat je eet heeft dan een groter effect op je lichaam. Door junkfood te eten worden de risico’s op verschillende aandoeningen en ziektes sterk verhoogd. Aandoeningen en ziektes die in verband staan met junkfood zijn de volgende:

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel
  • Diabetes type 2
  • Kanker
  • Overgewicht en obesitas
  • Hart- en vaatziekten

Vervangen van junkfood

Als je junkfood vervangt door gezond eten doe je je lichaam een plezier. Dit betekent niet dat je als een konijn door het leven moet gaan en leeft op salades, groente en fruit. Vervang de junkfood met gezonde producten. Dit is bijvoorbeeld mager vlees, groenten, vers fruit, magere zuivelproducten en volkorenproducten. Vetten zijn hier ook onderdeel van. Het gaat echter wel om gezonde vetten zoals de onverzadigde vetten. Deze zijn te vinden in noten, vette vis maar ook in olijfolie.

In het begin is het even wennen maar zodra je het onder de knie hebt merk je de voordelen. Doordat je stop met het junkfood gaat het lichaam ernaar verlangen. Je lichaam en de hersenen zijn mogelijk verslaafd aan het junkfood omdat het dit altijd toegediend heeft gekregen. Uit onderzoeken blijkt ook dat junkfood verslavend is. Meestal is na een week al vooruitgang te merken. Een dieet is niet nodig. Alleen het vervangen van het junk food is meestal al voldoende om je energieker te voelen, af te vallen, beter te slapen en een mooiere huid te krijgen.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel