Geen honger bij het ketogeen dieet? Dit is hoe dat werkt: in Dieet Tips
 
 

Geen honger bij het ketogeen dieet? Dit is hoe dat werkt

zalm
zalm

Je kunt gewicht verliezen met vrijwel elk dieet, als je maar minder calorieën eet dan wat je verbruikt. Iedereen die vervolgens een dieet probeert komt er vervolgens al snel achter dat het niet zo simpel is als het lijkt. Dit simpele advies negeert de olifant in de kamer; honger. Want als je een willekeurig dieet probeert, dan wordt het succes ervan geassocieerd met de mate van honger.

Van honger tot jojo-ing

Wie een willekeurig dieet met weinig calorieën heeft geprobeerd kan erover meepraten. Het gevolg van de mislukte pogingen om af te vallen is dat een dieet nu vaak in één adem genoemd wordt met honger. Het gevoel van honger is dus ook de reden waarom veel mensen vroegtijdig afhaken en niet het gehele dieetplan doorlopen. De honger is de reden waarom zelfs de term “jojo-ing” verzonnen is; het verliezen van gewicht met een dieet om het vervolgens weer dubbel en dwars te compenseren.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Het simpele advies van “minder eten dan je verbruikt” is de basis van afvallen, maar het vertelt je niet hoe je om moet gaan met de honger. En als je dit niet verteld wordt, dan is de verleiding groot om de honger tegen te gaan. Maar als je honger tegengaat, dan eet je weer meer en kom je weer aan in gewicht. Bij het ketodieet is het anders, omdat het juist de honger stilt en je minder eet.

Honger en het ketodieet

Wat het ketogeen dieet zo succesvol maakt is dat het ervoor zorgt dat je geen honger hebt. De manier van eten zorgt ervoor dat je minder wilt eten. Er wordt wel eens gezegd dat het bij dit dieet niet nodig is om je dagelijkse calorieën bij te houden en dat komt hier vandaan. Als je de koolhydraten beperkt, de vetten verhoogt en de eiwitten matigt dan kun je afvallen zonder er moeite voor te doen. Tenminste, zo lijkt het.

Minder koolhydraten heeft voordelen

De verhoudingen wat van je eet, gecombineerd met het gebrek aan koolhydraten, vermindert de eetlust. Het zijn vooral de vetten en eiwitten die voor het verzadigde gevoel zorgen. En omdat je minder koolhydraten eet, in veel gevallen niet meer dan 20 tot 30 gram, dan stijgt ook de bloedsuikerspiegel niet. Er zijn geen schommelingen in dit bloedsuikergehalte waardoor je niet geconfronteerd wordt met de suikercravings, de intense honger naar suiker. Alleen het gebrek aan deze schommelingen helpt al veel bij het controleren van de honger.

En dit alles zorgt er weer voor dat je er minder moeite voor hoeft te doen. Je eet vervolgens minder dan wat je gebruikelijk eet, waardoor je gewicht verliest. Calorieën tellen is dan niet nodig maar toch wordt het wel aangeraden, vooral als je het dieet voor een langere tijd wilt volgen. Maar omdat je veel minder honger hebt, is het ketodieet misschien wel de oplossing op voorgoed de overbodige kilo’s kwijt te raken.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel