Voedingsadvies gedekt in jouw zorgverzekering?: in Gezondheid
 
 

Voedingsadvies gedekt in jouw zorgverzekering?

overgewicht
overgewicht

Wanneer je overgewicht of ondergewicht hebt kan het zijn dat je hulp nodig hebt van een diëtist. Er zijn erg veel mensen die last hebben van overgewicht, namelijk bijna de helft van de Nederlanders. Er zijn dus ieder jaar veel mensen die aankloppen bij een diëtist voor advies. Zonder deze hulp lukt het veel mensen niet om op een gezond gewicht te komen.

Heb je ook hulp nodig van een diëtist? De kosten hiervan kunnen snel oplopen. Het kan dus slim zijn om jezelf aanvullend te verzekeren. Met een zorgvergelijker kun je kijken welk pakket het beste bij je past, je kunt direct een zorgverzekering afsluiten.

Mensen met overgewicht

De hulp van een diëtist is voor veel mensen met overgewicht een goede oplossing. Deze mensen lopen vaak al erg lang met dit probleem rond. Het is een gewoonte geworden om slecht te eten en weinig te bewegen. Zelf weten zij niet precies wat ze moeten doen om af te vallen. Natuurlijk weten  zij wel dat minder eten veel zal helpen maar toch hebben zij hier professionele hulp bij nodig. Gerichte en persoonlijke hulp van een diëtist zal een stuk effectiever zijn.

Mensen met ondergewicht

Voor mensen met ondergewicht is het juist erg lastig om aan te komen. Mensen met overgewicht en mensen met ondergewicht snappen dit nooit van elkaar. Het kan voor beide gevallen erg lastig zijn. Een diëtist kan ook mensen met ondergewicht helpen om op een goed gewicht te komen. Net als afvallen zal dit voor veel mensen een hoop moeite kosten. Een gevarieerd dieet met genoeg voedingsstoffen in combinatie met lichamelijke beweging is belangrijk als je wilt aankomen. Je zult hier net als bij afvallen veel aandacht aan moeten besteden.

Aanvullende verzekering

Het is dus duidelijk dat goede hulp van een diëtist erg belangrijk kan zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met de kosten hiervan? Een diëtist kan al snel een hoop geld kosten. In de basisverzekering zit standaard drie uur advies van een diëtist. Voor veel mensen die hulp nodig hebben is deze drie uur veel te weinig. Dit is vervelend want een diëtist kost veel geld. Wanneer je ook hulp nodig hebt bij afvallen of aankomen is het verstandig om goed te kijken naar de verschillende zorgverzekeringen. Een aanvullende verzekering met extra voedingsadvies kan dan een oplossing voor je zijn.

Bron: Overstappen | Zorgverzekering

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel