De veroorzaker van voedselvergiftiging is giftige stoffen in de voeding. De giftige stoffen worden geproduceerd door bacteriën en schimmels. Als voeding verkeerd bereid wordt of verkeerd bewaard dan is het mogelijk dat de voeding vergiftigd raakt. Een product dat koud bewaard moet worden kan niet bewaard worden op kamertemperatuur. Het product raakt dan vergiftigd. Het maakt dan ook niet meer uit om het te verhitten. Dit doodt de bacteriën maar de giftige stoffen verdwijnen dan niet.
De lichamelijke klachten die zich voordoen bij een voedselvergiftiging:
- Diarree
- Buikkramp
- Misselijkheid
- Overgeven
De volgende klachten kunnen zich ook voordoen. Neem dan zo snel mogelijk contact op met de huisarts:
- Veel overgeven
- Koorts
- Sufheid
- Bloed in ontlasting
- Uitdrogingsverschijnselen
Voorkomen van een voedselvergiftiging
Een voedselvergiftiging kan voorkomen worden door de volgende adviezen te volgen:
Slanke aanrader
Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.
Afslankreceptenbijbel- De temperatuur van de koelkast op 4°C zetten
- De restjes niet langer dan 48 uur bewaren in de koelkast
- De restjes snel laten afkoelen en in de koelkast bewaren
- Bederfelijk eten in de koelkast koelen
- Rauw en bereid eten scheiden tijdens de bereiding en daarna
- Bewaar al het eten op een droge en schone plek
- Eten goed verhitten
- De houdbaarheid en versheid van producten in de gaten houden
- Handen goed wassen voor de bereiding
- Groenten en fruit goed wassen onder stromend water
Behandeling van een voedselvergiftiging
De symptomen van een voedselvergiftiging zijn heftig en zorgen voor veel pijn. Er is echter geen behandeling vereist bij een voedselvergiftiging. Het is niet mogelijk om de voedselvergiftiging te behandelen met antibiotica. Als de voedselvergiftiging behandeld wordt met antibiotica is het zelfs mogelijk dat de symptomen erger worden en er complicaties ontstaan.
Lekkere dieetrecepten
Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel