Hoe versnel ik mijn metabolisme?: in Afvallen tips
 
 

Hoe versnel ik mijn metabolisme?


Een ander woord voor het metabolisme is de stofwisseling. Dit is de snelheid waarmee je lichaam voeding verwerkt en calorieën verbrand. Iemand met een snel metabolisme verbruikt de calorieën die binnenkomen sneller dan iemand met een langzaam metabolisme. Als je aan het afvallen bent is een sneller metabolisme handig omdat je dan sneller afvalt. Je verbruikt dan meer calorieën. Het is op verschillende manieren mogelijk om je metabolisme te versnellen:

Ontbijten

Het ontbijt is enorm belangrijk om je metabolisme snel te laten werken. Uit onderzoek blijft dat het ontbijt ervoor zorgt dat je metabolisme door de dag heen met 10% wordt versneld. Door te ontbijten wordt de verbranding direct op een hoger pitje gezet als je wakker bent. Hierdoor heb je direct een goed begin van de dag. Als je moeite hebt met eten als je net wakker bent kies dan voor een vloeibaar ontbijt of voor pap.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Sporten

Als je begint met sporten dan verbruikt je lichaam meer calorieën en wordt het metabolisme versneld. Tijdens het sporten verbruik je calorieën maar ook gedurende de dag. Dit is ook wel bekend als het afterburn effect. Doordat je spieren hard moeten werken tijdens het sporten hebben deze gedurende de dag meer calorieën nodig om te herstellen. Zo is mogelijk dat je niet aan het sporten meer bent maar je lichaam nog steeds meer calorieën verbruikt.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel