Ga jij binnenkort een gezonde horecazaak openen of ben je van plan dit in de toekomst te gaan doen? Dan is het verstandig om je optimaal voor te bereiden zodat de gasten straks voor je deur staan en jij kunt knallen met je gezonde zaak. We bespreken daarom de lijst met essentiële horeca-apparatuur en waar je op moet letten.
Welke horeca-apparatuur en andere benodigdheden zijn essentieel?
Naast hoge opstartkosten, commerciële ruimtehuur, vergunningen, licenties en marketinguitgaven zul je ook flink moeten investeren in nieuwe horeca-apparatuur. Dit is dan direct ook één van je hoogste kostenposten die je zult moeten doen. Je wilt tenslotte dat je keukenpersoneel, bediening en gastheren dag in dag uit prettig en efficiënt kunnen werken in jouw gezonde horecaonderneming.
Wat je precies moet aanschaffen hangt natuurlijk af van het soort eten dat je serveert, type service dat je uitvoert en uiteraard ook hoeveel ruimte je hebt en wat je verwacht dat de doorloop is in jouw zaak. Een full-service restaurant heeft andere behoeftes dan een friettent op de hoek. Echter is er wel een lijst met essentiële apparatuur voor in jouw horecazaak, deze luidt als volgt:
Ovens, fornuizen en ventilatie, foodprocessors, mixers, snijmachines, voedselvoorbereidingstafels en snijplanken, vriezers en koelkasten, veiligheidsproducten, opbergrekken- en schappen, kookgerei, serviesgoed, voorraaddozen, spoelbakken, kitchen display system, kassasystemen, voedselverwarmer, schoonmaakproducten, slijpsteen, magnetron, ijsmachine, gas- of elektrische grill.
En nu?
Goed, het is een flinke lijst, maar met deze horeca-apparatuur heb je de basis gelegd voor jouw toekomstige horecaonderneming. Bij de HorecaGrootKeukenShop kun je al deze horeca-apparatuur vinden. Of je nog extra apparatuur nodig hebt hangt volledig af van de functie je horecaonderneming gaat dienen. Binnen de lijst heb je namelijk nog verschillende gradaties van ovens of type koelkasten en fornuizen.
De ene horecaonderneming is de ander niet. Maak dus naast deze lijst nog een eigen inventarisatie van spullen die je eventueel nodig hebt. Bij twijfel kun je altijd een expert vragen om je te helpen uit te zoeken wat jouw horecazaak nog nodig heeft.
Lekkere dieetrecepten
Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel