5 Manieren om het zelfvertrouwen in je lichaam te verbeteren: in Afvallen tips
 
 

5 Manieren om het zelfvertrouwen in je lichaam te verbeteren


Er zijn maar weinig mensen die veel zelfvertrouwen in het eigen lichaam hebben. Het is voor veel mensen onnatuurlijk en moeilijk positief te zijn over het eigen lichaam. Hoe het eigen lichaam eruit ziet is voor veel van hen niet zoals het hoort. Men is onzeker over het lichaam en vaak is er geen enkel lichaamsdeel dat er goed uitziet.

Je bent geen supermodel

Supermodellen hebben uitzonderlijke proporties die bijna niemand heeft. Als je dit probeert na te streven dan is het gedoemd te mislukken. Zie het lichaam van een supermodel niet als een voorbeeld. Bijna niemand kan dit evenaren. Vergeet ook niet dat deze modellen in tijdschriften en reclames worden bewerkt met fototechnieken waardoor ze er nog beter uitzien. Door jezelf te vergelijken met de supermodellen beschadig je het zelfvertrouwen in je eigen lichaam. Laat de connectie tussen goed eruit zien en het supermodel gaan en besef dat het niet mogelijk is om er zo uit te zien.

Eiwitrijke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al eiwitrijk te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Fitchef kunnen je hierbij helpen.

Bezoek Fitchef

Laat het verleden rusten

Als je vroeg werd gepest doordat je dik was dan vergeet je dat niet snel. Het is iets dat je je hele leven bij je kunt dragen. Zelfs als je later slank bent en gespierd kun je nog het idee hebben dat je dik bent. Laat de negatieve opmerkingen van vroeger geen invloed hebben op het heden. Je bent nu anders en niet meer het kind van toen.

Accepteer hoe je bent

Als je volwassen bent ga je er niet meer snel veel beter uitzien. In plaats van je druk te maken om je lichaam en hoe het eruit ziet moet je dit accepteren. Ook al is afvallen nodig en ben je te zwaar. Acceptatie van je lichaam is de eerste stap voor een beter zelfvertrouwen in je lichaam.

Zorg voor je lichaam

Als je goed bent voor je lichaam dan voel je je ook beter. Dit betekent gezonde voeding, niet teveel drinken, stoppen met roken en beginnen met sporten. Als je niet voor jezelf zorgt daalt je eigenwaarde snel en daarmee ook het vertrouwen in je eigen lichaam. Verwen jezelf met een lang bad, een schoonheidsslaap en geef jezelf complimenten.

Je bent meer dan je lichaam

Je lichaam zegt lang niet alles over jezelf. Als je teveel op je lichaam focust dan vergeet je andere belangrijke zaken in je leven. Als je meer aandacht legt op je goede punten en minder op je lichaam wordt het zelfvertrouwen in het lichaam ook beter.

Fitchef dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is het Fitchef boek het nummer 1 dieet van Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en 105 eiwitrijke recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk Fitchef