Je eigen lichaamsbeeld en hoe je in het echt bent: in Afvallen tips
 
 

Je eigen lichaamsbeeld en hoe je in het echt bent


Als mensen in de spiegel kijken dan zien ze meestal wat anders dan wat anderen zien. Veel mensen kijken in de spiegel en zien niet één ding die ze mooi vinden. Het lichaamsbeeld is anders dan hoe het eigenlijk in het echt is. Het is de eigen perceptie van het eigen lichaam. Het lichaamsbeeld dat men van zichzelf heeft is wat men denkt zoals ze eruit zien, niet hoe ze eruit zien. Bij veel mensen is het lichaamsbeeld negatief en verstoord. Het gevolg van een slecht zelfbeeld is een oorzaak van overgewicht, zelfhaat, depressie en angsten.

Het verkeerde beeld

De standaard vrouw op televisie, in een tijdschrift of op de billboard is enorm slank, succesvol en jong. Dit is het beeld van de ideale vrouw dat naar buiten wordt gebracht. Voor mannen geldt hetzelfde. De modellen die worden gebruikt in reclames hebben alle mannelijk proporties. Deze mannen en vrouwen tonen een andere realiteit. Het gevolg is wel dat iedereen zich aan deze mannen en vrouwen probeert te meten en erop te lijken. Dit leidt tot een onbevredigend gevoel over het eigen lichaam.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Vrouwen en meiden

Een verkeerd zelfbeeld speelt veel en vaak bij vrouwen en jonge meiden. Een groot deel van deze groep voelt zich niet tevreden met het eigen lichaam. Een deel daarvan durft niet eens naar zichzelf te kijken in de spiegel. Dit voorkomt dat ze zich schamen voor het eigen lichaam of er zelfs van walgen om ernaar te kijken. Mannen en jongens hebben hier veel minder last van dan vrouwen en meiden. Het verkeerde zelfbeeld dat vrouwen hebben komt met name uit het feit dat ze niet het perfecte lichaam hebben zoals de modellen.

Een beter zelfbeeld

Het wordt tijd om het lichaam meer te waarderen voor wat het doet. Door te accepteren hoe het lichaam is kun je veel stress voorkomen. Het lichaam is ook meer dan alleen voor het uiterlijk. Wat het lichaam kan is belangrijker dan hoe het eruit ziet. De breedte van je benen of de dikte van je buik bepaalt niet wie je bent; jij bepaalt wie je bent. De volgende tips kunnen je helpen een beter zelfbeeld te krijgen.

Besef dat niemand perfect is

Besef dat de meeste foto’s van modellen bewerkt zijn en dat ze veel make-up hebben gebruikt om oneffenheden te verbergen. Niemand is perfect, ook de modellen niet die je in de bladen ziet.

Geef jezelf complimenten

In plaats van jezelf af te kraken in de spiegel geef je jezelf complimenten. Bekijk welke punten op je lichaam het beste eruit zien. Stel deze plekken bijvoorbeeld voor met veel meer extra vet. Je beseft dan goed dat je eigenlijk best trots mag zijn op die lichaamsonderdelen.

Verwacht verandering

Bereid je voor op veranderingen van je lichaam. Niemand houdt het hele leven hetzelfde lichaam. Het lichaam verandert met de jaren. Er komen rimpels bij en waarschijnlijk ook meer vet. Dat is helemaal niet erg. Iedereen krijgt ermee te maken.

Geef jezelf bevestiging

Wees niet meer negatief over het eigen lichaam maar geef jezelf bevestiging. Door jezelf continu de bevestiging te geven ga je er onbewust in geloven ook. Vertel jezelf bijvoorbeeld iedere dag twee of drie keer dat je haar goed zit, je aardig bent en dat je geliefd bent. Wissel elke dag af met de bevestiging die je jezelf geeft. Herhaal de bevestigingen vaak, schrijf ze op en spreek ze in zodat je ze niet vergeet en onthoudt.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel