Thuis sporten: deze essentials heb je nodig: in Sport
 
 

Thuis sporten: deze essentials heb je nodig

sporten
sporten

Wat je nodig hebt om thuis te kunnen sporten, is een beetje afhankelijk van jouw wensen en trainingsregime. Het is handig om een paar essentiële en veelzijdige fitness attributen in huis te hebben waarmee je alle kanten op kunt. Ben je ook na corona van plan om thuis te blijven sporten? Dan kan het een uitstekende investering zijn om bepaalde fitnessapparaten in huis te halen. Dit zijn 5 handige items voor in jouw home gym.

Een goede fitnessmat

Jouw fitnessmat kun je gebruiken voor al je oefeningen op de grond. Daarnaast is zo’n matje heel handig als je online aan yoga of pilates wilt doen. De rubberen onderkant zorgt ervoor dat de mat niet wegglipt en je goede grip hebt met je handen. De fitnessmat zorgt ervoor dat je een zachtere ondergrond hebt. Dit is wel zo prettig aan je ruggengraat en knieën. Wil je bij lekker weer buiten sporten? Dan rol je jouw matje gewoon buiten uit over de stenen.

Goede oefeningen die je op een fitnessmat kunt doen zijn onder andere de sit-up, de mountainclimber, de push-up en de bicycle crunch.

Weerstandsbanden of fitness elastieken

Weerstandsbanden staan ook wel bekend als fitness elastieken. Hiermee kun je jouw schouders, rug en armen trainen en ook kun je de elastieken gebruiken om bepaalde oefeningen wat zwaarder te maken. Deze elastieken zijn er in allerlei uitvoeringen. Een weerstandsband met meer rek is het meest geschikt voor beginners, omdat deze wat minder tegengas geeft.

Oefeningen die je met weerstandsbanden kunt doen zijn onder andere squats, front raises, overhead pulls, chest press of push-ups met extra weerstand.

Losse gewichten

Met losse gewichten kun je heel veel oefeningen uitvoeren en verzwaren. Dit is perfect als jij spiermassa op wilt bouwen met krachttraining, vet wilt verbranden en je botten en gewrichten wilt versterken met krachttraining. Je kunt de gewichtjes bijvoorbeeld gebruiken bij lunges, dead lifts en squats. Als je echt serieus wilt liften kan je thuis trainen met een halterbank. Deze zorgt voor stabiliteit doordat jij je voeten op de juiste manier op de grond kunt laten rusten. Naast gewichten heffen kun je de halterbank gebruiken voor je sit-ups.

Springtouw als cardio

Met een springtouw krijg je jouw hartslag binnen no-time omhoog en het is ook nog eens erg goed voor je botten. Dit is een uitstekende workout voor je uithoudingsvermogen, het springtouw neemt zo goed als geen ruimte in beslag in je huis en je kunt dit gewoon binnen doen als het buiten regent. Je kunt natuurlijk ook een crosstrainer of loopband in huis halen om aan je uithoudingsvermogen te werken, maar het springtouw is minstens zo effectief en vele malen goedkoper.

Spieren losmaken met een foamroller

Na je training is het prettig om je spieren los te maken. Met een foamroller kun je jouw spierpijn verminderen en je spieren masseren, zonder dat hier een masseur aan te pas komt. Je kunt een foamroller ook van tevoren gebruiken als warming-up.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel