5 voordelen van het volgen van online yogalessen: in Sport
 
 

5 voordelen van het volgen van online yogalessen

yoga
yoga

Tegenwoordig worden yogalessen steeds vaker online gegeven. Zo kun jij waar en wanneer jij maar wilt tijd vrijmaken voor je yoga practice. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van online yoga. Wij gaan wat dieper op deze voordelen in, zodat jij kunt besluiten of online yogalessen wellicht bij je passen.

Goedkoper om online yogalessen te volgen

Yogalessen zijn niet goedkoop en dit kan zeker een reden zijn om voor een andere bewegingsvorm te kiezen. Yoga heeft echter gigantisch veel voordelen, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Online yogalessen zijn vaak een stuk goedkoper dan fysieke lessen en dit is een mooie en laagdrempelige manier om kennis te maken met yoga.

Wanneer jij wilt

Door online je yogalessen te volgen hoef je niet op een bepaalde tijd op een bepaalde plek aanwezig te zijn. Jij volgt je lessen on-demand op je smartphone, je tablet of je laptop en kiest zelf voor het ideale tijdstip. Dit kan bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg zijn als je net uit je bed komt, tussen de middag om je schouders los te maken na een ochtend werken of ’s avonds zodat je geniet van een uitstekende nachtrust. Wanneer jij er klaar voor bent rol je je matje uit en druk je op play.

Daar komt bij dat je zelf kunt kiezen voor de yogastijl waar je op dat moment behoefte aan hebt. Dat kan een ontspannen yin-practice zijn of een uitdagende power-yoga sessie. Doordat de practice aansluit bij je gemoedstoestand haal je hier het meeste uit.

Waar je maar wilt

Jij neemt jouw yogalessen gewoon met je mee, waardoor je gemakkelijker regelmaat aanbrengt in je practice. Zo hoef je geen yogasessies over te slaan omdat je bijvoorbeeld op vakantie bent. Ook neem je jouw yogales gewoon met je mee naar werk, familie of vrienden en kun je zo ook anderen introduceren.

Vertrouwde omgeving

Beginnende yogi’s kunnen onzeker worden van het gevoel dat anderen naar ze kijken en oordelen. Als je online een yogales volgt, doe je dit op je eigen tempo en kun je de oefeningen makkelijk aanpassen naar je eigen lichaam. Je werkt op je eigen veilige plekje aan jezelf, je alignment en de poses zonder dat je je druk hoeft te maken over wat anderen van je vinden. In theorie zou dit altijd zo moeten zijn, maar dit onzekere gevoel mag zeker niet gebagatelliseerd worden en kan je belemmeren om diepgang in je yoga practice te vinden.

Terugkijken en herhalen

Tijdens een yogales kan het zijn dat je iets mist van wat je docent zegt. Misschien waren je gedachten te veel afgedwaald, of was je focus te veel naar binnen gekeerd. In een fysieke yogales kan je je bezwaard voelen om opheldering te vragen, omdat je het gevoel hebt dat je de les voor anderen verstoort. Als je een online yogales volgt kun je de les gemakkelijk terugspoelen, waardoor je alles meekrijgt en optimaal aan je practice kunt werken. Zijn er bepaalde lessen die je graag doet? Dan kun je deze herhalen wanneer je maar wilt.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel