Tips voor afvallen tijdens de feestdagen: in Afvallen tips
 
 

Tips voor afvallen tijdens de feestdagen

zalm
zalm

De feestdagen zijn een leuke tijd. De familie en vrienden komt bij elkaar en lekker eten kan dan niet missen. Als je aan het afvallen bent dan kunnen de feestdagen roet in het eten gooien. Toch is het mogelijk om de feestdagen te overleven zonder veel aan te komen of minder snel af te vallen. Leg de aandacht niet op het eten maar op het gezelschap. Geniet van de mensen om je heen en laat je niet afleiden door al het eten. Stappen die je kunt nemen:

Geen of minder alcohol

Tijdens de feestdagen wordt veel gedronken. Niet alleen gewone dranken maar ook alcoholische dranken. Het nadeel van alcoholische dranken is dat deze veel calorieën bevatten. Deze calorieën voegen daarnaast niet veel toe. Als je niet zonder alcohol kunt tijdens de feestdagen doe het met mate. Wissel bijvoorbeeld een alcoholisch drankje af met een glas water. Je voorkomt op deze manier dat je te snel te veel alcohol drinkt.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Portiegrootte

Let op de grootte van de porties. Het gaat er meestal niet om wat je eet maar meer hoeveel je eet. Tijdens de feestdagen is eten normaal gesproken in overvloed. Er wordt sneller nog een keer opgeschept omdat er toch zoveel is. Houdt jezelf in en hou het bij een enkel bord hoe lekker het eten ook is. Als er veel verschillende gerechten zijn dat is het verstandig om overal een klein beetje van te nemen zodat je alles geproefd hebt zonder te veel te eten.

Fysieke activiteiten

Tijdens de feestdagen zijn er voldoende vrije uurtjes om actief te zijn. Je kunt bijvoorbeeld met kinderen gaan spelen waardoor je actief bezig wordt gehouden. Het is ook mogelijk om te gaan sporten om een andere vorm van lichaamsbeweging te doen. Wandelen met een familielid om bij te praten is bijvoorbeeld een goede optie tijdens de feestdagen. Elke vorm van lichaamsbeweging waarbij je hart sneller gaat kloppen telt.

Veel groenten

Als je wilt voorkomen dat je te veel calorieën binnenkrijgt tijdens de feestdagen dan zijn groenten een goede oplossing. Als er groente gerechten zijn kies dan voor deze gerechten. Groenten bevatten veel goede voedingsstoffen maar weinig calorieën. Door voor groenten te kiezen als vooraf eet je ook minder van de hoofdmaaltijd. Per saldo krijg je dan minder calorieën binnen.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel