Verboden etenswaren tijdens afvallen: wat je niet mag eten: in Afvallen tips
 
 

Verboden etenswaren tijdens afvallen: wat je niet mag eten


Als mensen willen afvallen dan worden veel etenswaren opeens verboden waarna ze niet meer gegeten mogen worden. Door iets te verbieden wil je het juist nog meer. Het verlangen wordt er groter door terwijl je juist denkt dat je er goed aan doet. Het verbieden van een voedingsgroep zoals koolhydraten is bijna een garantie voor een eetbui. Als je bijvoorbeeld aardappelen of rijst verbiedt bij het avondeten dan is de kans groot dat je heel erg naar dit eten gaat verlangen. Het is wat dat betreft beter om het eten niet compleet te verbieden. Eet het echter niet meer zo vaak als je gewend bent en gebruik als een traktatie voor je harde werk. Het zorgt er ook voor dat je afwisseling hebt in het dieet. Een saai en eentonig dieet leidt bijna zeker tot eetbuien buiten proporties.

Toegeven aan het verlangen

Als je het verlangen naar iets niet kunt weerstaan dan is het een goed idee om eraan toe te geven, maar een klein beetje. Door een klein beetje toe te geven is er nog geen probleem. Het probleem bij verlangen naar eten ligt normaal gesproken in het feit dat het verlangen leidt tot overmatige eetbuien. Als je dat kunt voorkomen dan doe je het goed. Als je zin hebt in chips neem er dan een paar. Pak een schaaltje en leg er een paar chips in. Je voorkomt hiermee dat je teveel eet en meer eet dan je eigenlijk wilt. Door een klein beetje te eten van het eten waar je zo naar verlangt stil je de verlangens en voorkom je dat je gaat overeten met een eetbui.

Slanke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al gezonder te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Afslank Receptenbijbel kunnen je hierbij helpen.

Afslank Receptenbijbel

Voordat je begint met je eetbui

Iedereen voelt eens in de zoveel tijd een eetbui aankomen. Dit kan door psychologische redenen voorkomen maar het kan ook zijn dat je het doet uit verveling of een andere reden. Iedereen maakt het mee en het is dan ook niets om druk over te maken. Zolang de eetbuien niet te vaak voorkomen is er niets aan de hand. Voordat je begint met je eetbui wees je dan bewust van wat je aan het doen bent. Als je ervan bewust bent wat je doet kun je de eetbui onder controle houden. Als je herkent dat je een eetbui hebt probeer dan het overmatige eten te voorkomen. Als je het overmatige eten kunt voorkomen voorkom je ook de eetbui.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel