Calorieën verbranden: afvallen met sport: in Afvallen tips
 
 

Calorieën verbranden: afvallen met sport


Eén van de beste manieren om af te vallen is door te sporten. Door te sporten verbrand je calorieën tijdens het sporten zelf maar je verhoogt er ook je metabolisme mee. Een sneller metabolisme zorgt ervoor dat je sneller kunt afvallen. Als je gaat afvallen door te sporten kies dan een oefening die je leuk vindt om te doen. Afvallen wordt veel makkelijker als je het leuk vindt. Als je bijvoorbeeld graag fietst dan is meer fietsen een goede manier om af te vallen met sport.

Intensiteit

Je kunt rustig fietsen maar je kunt ook snel fietsen. Beiden intensiteiten hebben een andere uitwerking op hoeveel calorieën je verbruikt. Als je rustig fietst dan verbruik je minder calorieën dan wanneer je snel fietst. Dit is van toepassing op elke oefening die je doet. Als je een oefening met een hogere intensiteit doet dan verbruik je meer calorieën. HIIT is één van de manieren om snel veel calorieën te verbruiken. HIIT is de afkorting van High Intensity Interval Training. Dit wordt meestal voor een half uur gedaan. Je begint met 5 minuten warming-up op 60% intensiteit. Na de 5 minuten verhoog je de intensiteit naar 90% gedurende een minuut. Na de minuut op een hoge intensiteit verlaag je het weer naar een minuut op 60% intensiteit. Dit blijf je doen totdat de tijd voorbij is.

Eiwitrijke aanrader

Weet je niet welk dieet je moet kiezen? Soms is een dieet niet eens nodig. Door alleen al eiwitrijk te gaan eten kun je grote stappen vooruit zetten. De recepten van Fitchef kunnen je hierbij helpen.

Bezoek Fitchef

Plaatselijk vet verbranden bestaat niet

Als je wilt afvallen met sporten dan moet je je niet richten op een bepaald lichaamsdeel. Veel mensen doen bijvoorbeeld veel buikspieroefeningen om het vet op de buik te verminderen. Zo werkt het jammer genoeg niet. Door te sporten verbruik je calorieën. Door het tekort aan calorieën dat ontstaat spreek het lichaam de vetreserves aan op het lichaam. Je hebt zelf geen invloed waar dat vet aangesproken wordt. Meestal is het vet op de buik pas als laatst aan de beurt.

Fitchef dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is het Fitchef boek het nummer 1 dieet van Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en 105 eiwitrijke recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk Fitchef