Deze 4 etherische oliën helpen je om af te vallen: in Afvallen tips
 
 

Deze 4 etherische oliën helpen je om af te vallen

afvallen weegschaal
afvallen weegschaal

Hoe snel mensen af kunnen vallen is heel persoonlijk. Dit hangt onder andere af van wat en hoeveel je eet, hoeveel je beweegt en hoe jouw metabolisme werkt. Jouw metabolisme zorgt er namelijk voor dat de energie die je binnenkrijgt uit voeding efficiënt verbrand wordt. Heb jij een traag metabolisme en is het jouw doel om af te vallen? Dan zijn er verschillende etherische oliën die je kunnen helpen.

Wat maakt etherische oliën zo effectief

Etherische oliën bevatten vetzuren, antioxidanten, vitamines en mineralen, weet Gijsje Boogert van de beauty- en make-up website Allabouther.nl ons te vertellen. “Wanneer etherische oliën worden geabsorbeerd, helpen ze onder andere om bepaalde ziekten te voorkomen en overtollig gewicht te bestrijden. Er zijn verschillende soorten natuurlijke oliën geschikt die helpen bij het afvoeren van gifstoffen. Deze kun je bijvoorbeeld innemen als thee of je kunt een paar druppels toevoegen aan je ontbijt, zoals een kom havermout of in een smoothie.”

Etherische olie van gember voor je metabolisme

Gember is een geneeskrachtig en verwarmend kruid dat vele toepassingen heeft. Vanwege het actieve ingrediënt gingerol is gember één van de beste natuurlijke middelen om gewichtsverlies te bevorderen. De stof stimuleert de metabole activiteit, draagt bij aan een betere spijsvertering en bevat veel vitamines en mineralen. Je kunt gemberolie toevoegen aan een kopje heet water en dit drinken als een kopje kruidenthee of 5 tot 10 druppels toevoegen aan je maaltijden. Ook in een sapjesdieet kun je etherische oliën toevoegen ter ondersteuning.

Olie van munt ter bevordering van de spijsvertering

Munt heeft een ontstekingsremmende en spijsverteringsbevorderende werking. Zo wordt munt veel ingezet in de alternatieve geneeskunde om maagproblemen te verminderen. Daarnaast verhoogt munt de energie in het lichaam en je metabole ritme, waardoor het makkelijker wordt om in beweging te komen en om af te vallen. Drink een glas warm water met 5 tot 10 druppels muntolie voor het avondeten om te profiteren van deze voordelen.

Grapefruit olie voor hogere stofwisseling

Grapefruit bevat vetzuren en antioxidanten en helpt bij het verminderen van buikvet. De actieve ingrediënten in grapefruit verhogen ook de stofwisseling en maken het je lichaam makkelijker om vetten te gebruiken als energiebron. Grapefruit is dan ook een uitstekende vrucht om te eten als snack als je op een dieet bent. Voor een optimaal effect gebruik je 2 tot 3 druppels etherische grapefruitolie die je verdunt in een glas warm water. Drink dit ’s ochtends op een lege maag.

Een vliegende start met citroenolie

Citroen bevat gigantisch veel aminozuren, vetzuren en antioxidanten en verhoogt hierdoor het energieniveau van je lichaam en ondersteunt je metabolisme. Ook helpt citroenolie je om je voedsel beter te verteren en is de kans groot dat je minder trek hebt in een gerecht vol met calorieën wanneer je regelmatig etherische citroenolie gebruikt. Je kunt 3 tot 5 druppels citroenolie toevoegen aan een glas met kruidenthee of lauw water en dit op ieder moment van de dag drinken.

Lekkere dieetrecepten

Sinds het afgelopen jaar is de Afslank Receptenbijbel het nummer 1 hulpmiddel voor afvallen in Nederland. Dat is ook niet zo vreemd gezien de 246 pagina's met praktische gezondheidstips en talloze recepten die je in het boek vindt. Het boek legt uit hoe afvallen precies werkt en vervolgens kun je dit zelf toepassen met behulp van de lekkere recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel